Συζήτηση:Πίτερ Οφορίκουε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball Greece.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Soccerball Cyprus.PNG Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Soccerball Olympiakos.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ολυμπιακός Πειραιώς.


Σχόλιο 16-1-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Υπάρχει σφάλμα στο όνομα του ποδοσφαιριστή.Καλό θα ήταν να γίνει μια αναφόρα στην ορθή προφορά του ονόματος. O Peter Ofori-Quaye έχει αγγλικό όνομα επειδή είναι Γκανέζος. Το όνομα προφέρεται Πίτερ Οφόρι - Κουέι, διότι ο ποδοσφαιριστής έχει δύο επώνυμα.Συνεπώς δεν είναι σωστό να τα ενώνουμε σαν μια λέξη.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ofori https://translate.google.gr/?hl=el&tab=wT#en/el/Ofori%20Quaye http://www.pronouncekiwi.com/Peter%20Ofori-Quaye Αναφορά: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ (συζήτηση) 00:09, 16 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Το πραγματικό του όνομα Peter Ofori-Quaye αναφέρεται δίπλα στο ελληνικό. Στα ελληνικά όμως επικράτησε ενωμένο Οφορίκουε. Το άν είναι ένα που περιέχει παύλα ή δύο επώνυμα (πιθανό) θα πρέπει να φαίνεται σε κάποια πηγή και όχι να είναι συμπέρασμα δικό μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η «ορθή» απόδοση του ονόματος στα ελληνικά είναι Οφορίκουε, γιατί έτσι είναι γραμμένος σε χιλιάδες σελίδες. Το αν θα μπορούσε να είχε αποδοθεί καλύτερα είναι άλλο θέμα, που όμως δεν αφορά την Βικιπαίδεια.—Ah3kal (συζήτηση) 07:48, 26 Απριλίου 2017 (UTC)