Συζήτηση:Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κι αυτό με απροσδιόριστη άδεια από εδώ--ΗΠΣΤΓ 08:07, 5 Απριλίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Η Μουσιπαίδεια δεν έχει διευκρινίσει το καθεστώς δικαιωμάτων, και μέχρι τότε κάθε κείμενο από εκεί θα πρέπει να θεωρείται copyrighted. Το περισσότερο υλικό είναι από το Λεξικό Ελλ. Μουσικής του Τ. Καλογερόπουλου Badseed απάντηση 08:38, 5 Απριλίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητοί φίλοι,

- Δημιούργησα λογαριασμό χρήστη χωρίς ψευδώνυμο, με το ονοματεπώνυμό μου, γιατί είχα αποφασίσει να συνεισφέρω στην Βικιπαίδεια (άρθρα περί μουσικής, παιδείας και πολιτισμού) επώνυμα και υπεύθυνα, και όχι απλές αντιγραφές - μεταφράσεις.

- Είχα την εντύπωση ότι η Μουσιπαίδεια και η Βικιπαίδεια ήταν αδελφά - συνεργαζόμενα εγχειρήματα. wiki.musicportal.gr! Και μόνο ο τίτλος με κάνει να πιστέψω ότι πρόκειται απλά για "ειδικό" τμήμα της Βικιπαίδειας. Γιατί δεν ισχύει αυτό;

- ΕΠΕΙΓΟΝ: Θα πρότεινα στους "υπεύθυνους" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στη Βικιπαίδεια) να έρθουν σε επαφή με την Μουσιπαίδεια (αλλά και με ανάλογα εγχειρήματα σε άλλους τομείς). Τα άρθρα της πρώτης θα έπρεπε αυτόματα να εμφανίζονται και στη δεύτερη! Δεν νομίζω ότι περισεύουμε οι άνθρωποι στην Ελλάδα ώστε να δημιουργήσουμε δύο (ή περισσότερες) ξεχωριστές αξιόλογες δικτυακές εγκυκλοπαίδειες (ειδικές / γενικές).

- Όλο το υλικό της Μουσιπαίδειας είναι κατ' αρχάς μία "πρόχειρη" ψηφιακή αντιγραφή του "Λεξικού της Ελληνικής Μουσικής" του Τάκη Καλογερόπουλου, αυτό δε αναφέρεται κάτω από κάθε άρθρο. Δεν έχω επικοινωνήσει με τους συντελεστές του ΙΕΜΑ που ανέλαβαν την δημιουργία της Μουσιπαίδειας αλλά μου είναι προφανές ότι σε τέτοια έκταση, μόνο σε συμφωνία με τον Εκδότη (Γιαλλελή) και τον δημιουργό (Τ. Καλογερόπουλο) μπορούσε να γίνει.

- Τα άρθρα σχετικά με τον Ζόλταν Κόνταλυ και το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ γράφτηκαν πριν περισσότερο από 10 χρόνια στο Λεξικό του Τ. Καλογερόπουλου με την συμβολή μου. Έτσι, όταν τα βρήκα στην Μουσιπαίδεια, βάλθηκα να τα "νοικοκυρέψω" (μπορεί να εξακριβωθεί από τις υπογραφές μου).

- Για όλους τους παραπάνω λόγους, αντέγραψα και επικόλησα από την Μουσιπαίδεια στη Βικιπαίδεια τρία από τα άρθρα τα οποία είχα (επωνύμως) γράψει και επιμεληθεί. Είμαι επιστήμονας, υπογράφω με το ονοματεπώνυμο μου και δεν θα ήθελα να χαρακτηρισθώ λογοκλόπος ή αφελής.

- Ως μουσικός, μουσικολόγος και μουσικοπαιδαγωγός θα συνεχίσω να συνεισφέρω στην Μουσιπαίδεια. Ελπίζω σύντομα να "ενωθούν" τα δύο εγχειρήματα, γιατί μου είναι πρακτικά αδύνατο (και αδιάφορο) να ξαναγράφω τα ίδια άρθρα δύο φορές με διαφορετικό τρόπο.

Μέχρι τότε, αποσύρομαι από την Βικιπαίδεια. Με συγχωρείτε για την αναστάτωση.

Φιλικά, Μιχάλης Πατσέας 23:30, 6 Απριλίου 2008 (UTC)[απάντηση]