Συζήτηση:Μανόλης Κατεβαίνης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Έχω μια εντύπωση οτι είναι Λευκαδίτης. Ξέρει κανείς τίποτα?--Eonwe 22:26, 29 Ιανουαρίου 2007 (UTC) - Είναι Σαμιώτης.(συζήτηση) 19:20, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)falexakos Αφαιρείται το σγδ με κλείσιμο ψηφοφορίας--ΗΠΣΤΓ 18:00, 31 Ιανουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]



Έφερα εδώ πληροφορίες από τη συζήτηση διαγραφής, μήπως και φιλοτιμηθεί κανείς να τα βάλει στο άρθρο:

Συμμετείχε στην κατασκευή του επεξεργαστή RISC 2.

Στην διατριβή του παραπέμπουν άλλοι πανεπιστημιακοί σε διάφορες χώρες του κόσμου, κάτι που είναι σημαντικότερο από οποιοδήποτε βραβείο. Σύμφωνα με άλλους πανεπιστημιακούς "ήταν η κεφαλή της ομάδας σχεδιαμού του RISC στο Berkeley" με την εργασία του βασική στον σχεδιασμό αυτού του τύπου επεξεργαστών.

Η αναφορά στον Katevenis που βρήκα στην Αγγλική wikipedia είναι αυτή εδώ [1].

Ο Κατεβένης αναφέρεται από πολλές ανεξάρτητες πηγές [2], αρκετοί παραπέμπουν στις εργασίες του [3] και ειδικά στην διατριβή του [4] και αναφέρονται άλλοι πανεπιστημιακοί σ'αυτόν σχετικά με την ιστορία του σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής RISC στο Berkeley.

Χαρακτηριστικές αναφορές: "αυτοί οι άνθρωποι χωρίς καμιά βοήθεια άλλαξαν τον τρόπο σκέψης ολόκληρης της βιομηχανίας υπολογιστών" όπου τα μόνα ονόματα είναι του Κατεβένη και του καθηγητή του [5]. Στην ιστορία του Stanford αναφέρεται η είσοδος του Κατεβένη στο πανεπιστήμιο ως καθηγητή [6]. Οι περισσότεροι έχουμε χρησιμοποιήσει ή χρησιμοποιούμε υπολογιστές ή άλλες συσκευές για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν οι μελέτες που έγιναν από αυτή την ομάδα (όπου σύμφωνα με τον καθηγητή του, επικεφαλής ήταν ο Κατεβένης).

http://scholar.google.com/scholar?q=katevenis&hl=en&lr=

Οι RISC επεξεργαστές είναι όντως σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη τεχνολογία και ένα άρθρο για αυτούς θα ήταν πολύ φτωχό χωρίς link προς τους δημιουργούς τους.

Για την αντιγραφή, --FocalPoint Συζήτηση 18:45, 31 Ιανουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]