Συζήτηση:Μέσα (αποσαφήνιση)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι από τους οικισμούς που αναφέρονται εδώ πχ. Μέσα Απίδι Λασιθίου, Μέσα Διδύμα Χίου κτλ, είναι γνωστοί απλός ως Μέσα χωρίς την δεύτερη λέξη. Προς το παρόν η αποσαφήνιση μοιάζει με ένα κατάλογο οικισμών που περιέχουν τη λέξη Μέσα στο όνομά τους, παρά αποσαφηνίζει την έννοια Μέσα. --C Messier 00:46, 12 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Αν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση θα προχωρήσω στην αφαίρεσή τους. --C Messier 18:01, 13 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Είμαι αυτός που δημιούργησε την αποσαφήνιση. Θεωρώ ότι συγχωνεύει αποσαφηνίσεις με ονομασίες οικισμών που διαφορετικά θα απαιτούσαν πολλές άλλες. Ο λόγος που ομαδοποίησα αυτές της αποσαφηνίσεις είναι ότι το πρώτο "μέσα" δεν είναι τόσο κοινό όπως το "κάτω" και το "άνω" όπως πολλοί άλλοι οικισμοί, έχει δηλαδή μια μοναδικότητα. Έτσι συγχωνεύει πολλές πιθανές αποσαφηνίσεις που δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να είναι μοναδικές όπως:

--Vagrand (συζήτηση) 03:04, 14 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Δεν θεωρώ ότι το Μέσα Λασίθι και το Μέσα Λασιθάκι χρειάζονται μεταξύ τους αποσαφήνιση, ή η Μέσα Χώρα από το Μέσα Χωριό. Βλέπω μόνο μία εν δυνάμει νέα αποσαφήνιση ανάμεσα στα δύο Μέσα Χωριά. --C Messier 15:02, 14 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Θα μπορούσαν, το πρώτο επειδή και οι δύο οικισμοί βρίσκονται στον ίδιο ομώνυμο νομό αλλά και πολύ κοντινοί μεταξύ τους, το δεύτερο πολύ εύκολα. (Το Μέσα Χωριό Άνδρου απέχει από τη Χώρα Άνδρου 2-3χλμ (ανήκουν στην ίδια δημοτική κοινότητα) και επίσης στο νησί υπάρχει άλλοι οικισμοί όπως Πέρα Χωριό Άνδρου και Μέσα Βουνί Άνδρου).--Vagrand (συζήτηση) 16:51, 14 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Έχουν όμως διαφορετικά ονόματα. Επίσης, το παράδειγμα με τους οικισμούς της Άνδρου δε μπορώ να το καταλάβω, πώς κάποιος θα μπερδεύσει το Πέρα Χωριό με το Μέσα Βουνί. --C Messier 16:55, 14 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Αυτό που θέλω να δείξω με την παρένθεση είναι το πόσο εύκολα μπορεί να υπάρξει σύγχυση.--Vagrand (συζήτηση) 17:02, 14 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)