Συζήτηση:Μέλι

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Τα παρακάτω αποτελούν πλήρη παραπληροφόρηση ,και εξαιτίας των το άρθρο δίνει την αίσθηση προπαγάνδας μελισσοπαραγωγών. Η επιστημονική τεκμηρίωση λάμπει δια της απουσίας της.

Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση[εκκρεμεί παραπομπή].

  • Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, κ.α[εκκρεμεί παραπομπή]

Σχόλιο 21-10-2014[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

η πρόταση που υπάρχει μέσα στο κείμενο πως το "νοθευμένο μέλι κρυσταλλώνει δύσκολα" δεν ισχύει, υπάρχουν μέλια, που κρυσταλλώνουν γρήγορα, υπάρχουν άλλα που αργούν και υπάρχουν και αυτά που δεν κρυσταλλώνουν σχεδόν ποτέ.... οπότε εμάς τους μελισσοκόμους μας φέρνετε στην δύσκολη θέση να πείθουμε τους πελάτες μας πως το μέλι μας είναι αγνό άσχετα αν δεν κρυσταλλώσει σε ένα ή δύο μήνες, όπως συνήθως τα μέλια από μελιτώματα.... καλό λοιπόν θα ήταν να αφαιρεθεί αυτή η πρόταση, για να μην δημιουργεί παρανοήσεις.... Αναφορά: Μαρία-Σοφία Πήβολου Μελισσοκόμος 31.152.4.242 12:41, 21 Οκτωβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Πολύ σωστά, ευχαριστούμε για την επισήμανση--The Elder (συζήτηση) 13:05, 21 Οκτωβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]