Συζήτηση:Λύσανδρος Μηλιαρέσης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ορολογία μη ταιριαστή σε εγκυκλοπαίδεια, ταιριαστή σε εφημερίδα. --Focal Point 08:28, 26 Οκτωβρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Μετά την διόρθωση που έγινε (λαμπρός εκπρόσωπος κλπ) σε πιο σημείο η ορολογία δεν είναι ταιριαστή για εγκυκλοπαίδεια αγαπητέ Focal;--46.190.18.82 08:49, 26 Οκτωβρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ναι αγαπητέ 46.190.18.82. Είναι προφανές και από την αρχή και από το τέλος του, ότι το λήμμα με τον τρόπο που είναι γραμμένο σήμερα είναι στρατευμένο και έχει σκοπό να πείσει για διωγμούς και θύματα της Δικτατορίας της εποχής, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον άνθρωπο που περιγράφει. Αν γράφαμε με το ίδιο στρατευμένο ύφος το λήμμα για το πρόσφατο θύμα δολοφονικής βίας (συγχώρεσέ με, βρες το μόνος σου, δεν επιθυμώ να βάλω σύνδεσμο εδώ), θα τον αναφέραμε αντίστοιχα ως ένα από τα θύματα της φασιστικής οργάνωσης κλπ κλπ.

Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στις μη ανεξάρτητες πηγές που έχουν χρησιμοποιηθεί (και εδώ και σε άλλα λήμματα), αντίθετα με την πολιτική της Βικιπαίδειας που απαιτεί τρίτες και ανεξάρτητες πηγές:

--Focal Point 09:03, 27 Οκτωβρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Focal οι πηγές που αναφέρω είναι έγκυρες και χρησιμοποιοιύνται ακόμα και σε διδακτορικές διατριβές. Το ότι ο Μηλιαρέσης βασανίστηκε και εκτοπίστηκε στη Βυτίνα και πέθανε 33 χρονών από τις ταλαιπωρίες το αμφισβητεί κανείς; Ούτε η δικτατορία του Μεταξά δεν το αμφισβήτησε.

Το ότι στοιχεία βρήκα στην Ιστορία της Αντίστασης 1940-45 και όχι αλλού είναι επιλήψιμο στοιχείο ή εμπεριέχονται ψεύδη; Επίσης το εν λόγω έργο δεν το εξέδωσε το ΚΚΕ. Αν δεν το έχεις υπόψιν σου (δες τα στοιχεία της έκδοσης). Το Δοκίμιο του ΚΚΕ αναφέρεται στη συνδικαλιστική δράση του Μηλιαρέση και δεν αφισβητείται. Τώρα αν σε ενοχλεί κάτι από τα έργα και τις ημέρες της Δικτατορίας του Μεταξά, είναι πρόβλημά αποκλειστικά δικό σου.

Επίσης η σύντομη βιογραφία αναφέρεται σε στοιχεία δημογραφικά, σπουδές, κομμουνιστική και συνδικαλιστική δράση, σύλληψη-βασανιστήρια και τραγικός θάνατος.

Επεξεργασία[επεξεργασία κώδικα]

Το επεξεργάστηκα λίγο και πιστεύω πως τώρα είναι εντάξει. Pavlos1988 (συζήτηση) 17:01, 14 Δεκεμβρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Pavlos1988 σε ευχαριστώ για την επεξεργασία, που αποδίδει χωρίς εκφραστικές ακρότητες την αλήθεια.