Συζήτηση:Λήναια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαία Ελλάδα», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Παραπομπή[επεξεργασία κώδικα]

Δε θυμάμαι πια γιατί είχα βάλει την παραπομπή αλλά σύμφωνα με τον Παπαγιώργη Κωστή, "Τα γελαστα ζώα" σελ. 83, τα Λήναια ελάμβαναν κατά τους σημερινούς μήνες Γενάρη-Φλεβάρη. θα το ξανατσεκάρω, αλλά αν πέσει κάτι στην αντίληψή σας... - Αχρήστης 15:48, 15 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ο Robert Flaceliere στο «Ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος των αρχαίων Ελλήνων», σελ. 247, αναφέρει ότι εορτάζονταν τον μήνα Γαμηλιώνα (Γενάρη), χώρις όμως να προσδιορίζει ημερομηνίες. Αν βοήθησα κάπως... --Alaniaris 15:57, 15 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
"Την ευθύνη των Λήναιων είχε ο αρμόδιος για τα θρησκευτικά ζητήματα άρχων βασιλεύς, τελούνταν τον μήνα Γαμηλιώνα (Ιανουάριος/Φεβρουάριο) και είχαν τοπικό χαρακτήρα." της Μαδούρα Γιώτας από γνωστό site. - Αχρήστης 16:26, 15 Νοεμβρίου 2007 (UTC)