Συζήτηση:Κώστας Ευριπιώτης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ιστορία του Κώστα Ευριπιώτη[επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1963. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Σε ηλικία των 17 ετών έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον σημάδεψε.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει για την απώλεια του αδελφού του: «Η μεγαλύτερη συναισθηματική δυσκολία είναι όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο, ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια. Αυτό μπορεί να μην ξεπεραστεί ποτέ ή να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να το ξεπεράσεις. Πριν από χρόνια όταν ξεκινούσα στη δουλειά, έχασα το μεγάλο μου αδελφό από καρκίνο. Μπροστά στην απώλεια, τι να μετρήσεις;».

Είχε εξηγήσει μάλιστα πώς διαχειρίστηκε αυτή την απώλεια μέσα από τη δουλειά του: «Τον σκέφτομαι. Για να απαλύνεις τον πόνο σου, όμως, πρέπει να αφήσεις έτσι κι αλλιώς όσους έφυγαν να ξεκουραστούν. Ήταν τρομερά δύσκολο, αλλά από την άλλη μια θεμελιώδης αντίδραση με έκανε να οπλιστώ και να βγω σ’ αυτή την δουλειά για να μπορώ να μιλάω, να εκφράζομαι».

Τα πρώτα βήματα στην ηθοποιία Ο ηθοποιός Νάσος Κέδρακας, ο οποίος είχε θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του στην Ηλιούπολη, παρότρυνε τον Κώστα Ευριπιώτη να γραφτεί στη δραματική σχολή «Γιώργος Θεοδοσιάδης», από όπου και αποφοίτησε το 1981. Δάσκαλός του στη σχολή ήταν ο Νίκος Βασταρδής, ο οποίος ήταν και από τις πρώτες επιρροές του.

Άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του ήταν ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Θύμιος Καρακατσάνης και ο Νίκος Κούρκουλος – μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με τους οποίος ο Ευριπιώτης είχε την τύχη να συνεργαστεί.

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως τις: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες. HelloMyFriend75 (συζήτηση) 11:29, 31 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]


Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς θέλετε να πείτε με αυτό το κείμενο, αλλά θα υποθέσω ότι προτείνετε να τα γράψουμε όλα αυτά στο λήμμα. Αρχικά, τα περισσότερα γεγονότα από αυτά που αναφέρετε έχουν ήδη καταγραφεί στο λήμμα, χωρίς να έχουν ύφος αφιερώματος με τιμητικό ύφος. Απορρίπτω λοιπόν την υποτειθέμενη αυτή, αν κατάλαβα καλά, πρόταση. Ωστόσο, θα προσθέσω την πληροφορία για τον Βασταρδή. Επίσης, θα ήθελα να μάθως με ποιον τρόπο έπαιξαν ρόλο στην καριέρα του ο Εξαρχάκος, ο Βουτσάς, ο Καρακατσάνης και ο Κουρκουλος: ανέφερε κάπου ότι τον έχουν επηρεάσει; Αν ναι, θα ήθελα την παραπομπή γι'αυτό. Τέλος, το κείμενο αυτό πρόκεοται για copy-paste του copy-paste που μπορεί να βρεθεί σε τουλάχιστον 5 ιστοσελίδες με μηχανές αναζήτησης. Ένας ακόμα λόγος που δεν θα αναπαράγουμε κάτι που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί παντού. _DaftRose (συζήτηση) 12:38, 31 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]