Συζήτηση:Κώστας Ρωμαίος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ. --Konstantinosromaios (συζήτηση) 16:52, 13 Μαρτίου 2017 (UTC)

Μπορείτε απλώς να αντικαταστήσετε το περιεχόμενο του λήμματος με το περιεχόμενο του προχείρου σας.—Corleone μη τα μασάς!@ 16:57, 13 Μαρτίου 2017 (UTC)

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ?[επεξεργασία κώδικα]

ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΑΜΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Konstantinosromaios (συζήτησησυνεισφορά) .

Το λήμμα ήταν πολύ σύντομο και δεν ανταποκρινόταν στα πρότυπα βιογραφικών λημμάτων της Βικιπαίδειας. Προσπαθήστε ξανά έχοντας υπόψη τις απαραίτητες επιπλέον αλλαγές. Σας ανέφερα σχετικά μ' αυτό στη σελίδα συζήτησής σας.—Corleone μη τα μασάς!@ 18:42, 13 Μαρτίου 2017 (UTC)


  • Ο λαογράφος ήταν Κώστας Ρωμαίος. Έτσι υπέγραφε και τα κείμενά του. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 21:05, 13 Μαρτίου 2017 (UTC)
Πράγματι πολλές αναφορές υπάρχουν σε αυτόν ως Κώστα Ρωμαίο. Ωστόσο εγκυρότατη πηγή αναφέρεται σ' αυτόν ως Κωνσταντίνο Ρωμαίο. Βέβαια υπάρχουν ενδείξεις ότι υπέγραφε τακτικά ως "Κώστας". Οπότε αυτή είναι μια σημαντική αιτία για να φέρει αυτόν τον τύπο του ονόματος και το λήμμα που θα μιλά γι' αυτόν. Σε τελική ανάλυση, θα διαφοροποιηθεί και κάπως περισσότερο από τον συνεπώνυμο αρχαιολόγο. Προσωπικά συμφωνώ με την αλλαγή που έκανες αγαπητέ.—Corleone μη τα μασάς!@ 02:43, 14 Μαρτίου 2017 (UTC)
Φίλε KCharitakis βιβλιογραφικά είναι καταγεγραμμένος σαν Κώστας, προφανώς το προτιμούσε και ο ίδιος. Παραδείγματα: Ελλάς τ.1 Μεγάλη Εικονογραφημένη Λαογραφία - Συγγραφέας: Ρωμαίος Κώστας, Ελληνική λαογραφία - Ε.Ο.Τ. - Σχολή ξεναγών, Ρωμαίος, Κώστας, Λαβύρινθος περιοδικό σύγγραμμα λαογραφίας τ. Α' Ρωμαίος Κώστας. Το "Κωνσταντίνος" μπορεί να γίνει ανακατεύθυνση. ——Chalk19 (συζήτηση) 08:28, 14 Μαρτίου 2017 (UTC)

Σας ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Το όνομά του αν και γνωστό ως "Κώστας" το προτιμούσε ως "Κωνσταντίνος" και το αναφέρω με πλήρη ασφάλεια λόγω γνωριμίας. Σας ευχαριστώ αγαπητοί μου για την προσφορά και τον χρόνο σας σε αυτή τη σελίδα. Είστε εκπληκτικοί! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Konstantinosromaios (συζήτησησυνεισφορά) 12:37, 14 Μαρτίου 2017‎ (UTC).

@Konstantinosromaios: Ίσως έχετε δίκιο για την προσωπική προτίμηση στο όνομα. Δεν το αμφισβητώ, αλλά χρειάζεται τεκμηρίωση για να μπει στο λήμμα. Όχι όμως με προφορική σας μαρτυρία, αλλά σε βιβλιογραφία. Οι προς τα έξω τουλάχιστον ενδείξεις είναι προς το "Κώστας". Π.χ. στο εξώφυλλο του περιοδικού του Λαβύρινθος χρησιμοποιεί το "Κώστας", σε εποχή μάλιστα που επίσημη γλώσσα ήταν η καθαρεύουσα (1974). Το βέβαιο λοιπόν είναι ότι κυρίως ως "Κώστας" ήταν/είναι γνωστός δημόσια. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και το "Κωνσταντίνος" ως ανακατεύθυνση. ——Chalk19 (συζήτηση) 14:31, 14 Μαρτίου 2017 (UTC)