Συζήτηση:Κρυπτολογία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Οι σημειώσεις μαθημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα; Μπορούμε να εισάγουμε σε λήμμα εξωτερικό σύνδεσμο που να οδηγεί σε σημειώσεις μαθήματος με τον τρόπο που γίνεται στο συγκεκριμένο λήμμα (όπως φαίνεται στην Πηγή 2: Βασιλάκης Κ.. "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ". ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.)--Harkoz (συζήτηση) 21:30, 28 Αυγούστου 2012 (UTC)

Γιατί, αγαπητέ, όταν βάζεις ως πηγή ένα βιβλίο, αυτό δεν καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα; Ο σύνδεσμος ΔΕΝ παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, αυτό θα γινόταν αν έβαζες αυτούσιο κείμενο από την πηγή. --Ttzavarasσυζήτηση 22:13, 28 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ο σύνδεσμος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγεί στο πλήρες έργο αναδημοσιευμένο σε μία ιστοσελίδα, η οποία δεν γνωρίζουμε αν έχει άδεια να το κάνει αυτό. Από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, κάθε χρήστης τεχνικά, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει, ή να αναδιανείμει, το συγκεκριμένο έργο δίχως να απαιτείται η συναίνεση κανενός τρίτου (μιλώντας πάντα τεχνικά, και όχι νομικα!). Ή για να το πω διαφορετικά, δε φαίνεται ο συγγραφέας να παραχωρεί άδεια για την αναδημοσίευση του έργου του, σε μία ιστοσελίδα, στην οποία οδηγεί σύνδεσμος της ΒΠ.--Harkoz (συζήτηση) 22:30, 28 Αυγούστου 2012 (UTC)

Μετά τη διεκρίνισή σου νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο. Αφαιρώ το συγκεκριμένο σύνδεσμο. --Ttzavarasσυζήτηση 05:52, 29 Αυγούστου 2012 (UTC)