Συζήτηση:Κρισσαίος κόλπος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μέγεθος εικόνας[επεξεργασία κώδικα]

@Αρκάς: Καλησπέρα σας. Οδηγίες στη Βικιπαίδεια σχετικά με το μέγεθος μιας εικόνας έχω βρει εδώ > Εικόνα: Αλλαγή μεγέθους. Υπάρχει κάποια άλλη οδηγία που να ορίζει συγκεκριμένο μέγεθος; Ευχαριστώ. --Dimitra Rekka (συζήτηση) 18:18, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)[απάντηση]

@Dimitra Rekka: Καλησπέρα σας. Γενικά προτιμώ να ανατρέχω στις οδηγίες της Αγγλικής Βικιπαίδειας διότι, όπως είναι εύλογο, είναι πληρέστερες. Επομένως σας παραπέμπω εδώ, στη δεύτερη παράγραφο, όπου αναφέρει: specifying in px is not recommended in order to respect the users' preferences. Σημειώνω εδώ, σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, ότι μέσα από τις ρυθμίσεις μπορείτε εσείς να ορίσετε ποιο είναι το default μέγεθος που θέλετε να βλέπετε τις φωτογραφίες στα άρθρα. Αυτό δεν λειτουργεί σε όσες φωτογραφίες προκαθορίζει τα pixels ο συντάκτης της. Δηλαδή μιλάμε για μια θεμελιωδώς λάθος τακτική.
Βασικά το ίδιο λάθος με εσάς έκανα κι εγώ στο παρελθόν (εν μέρει εν γνώση μου τότε), μέχρι που διάβασα μια σχετική κουβέντα στην αγγλική έκδοση, όπου ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό να ορίζεις εσύ μέγεθος, κυρίως γιατί, καθώς η βικιπαίδεια όσο πάει διαβάζεται από περισσότερο κόσμο από τα κινητά, το να ορίζεις μέγεθος εικόνας σύμφωνα με το πως φαίνεται από την οθόνη του υπολογιστή σου (συνηθέστερα το editing γίνεται από εκεί), είναι λάθος. Μάλιστα εκείνη την ώρα όντως προβληματίστηκα, μπήκα από το κινητό μου (που δεν το κάνω συνήθως) σε ένα από τα δικά μου άρθρα, κατάλαβα πόσο άσχημο φαινόταν, το μετάνιωσα και το σταμάτησα μαχαίρι. Επίσης διόρθωσα όλες τις προηγούμενες συνεισφορές μου.
Συμπληρωματικά, πάλι για λόγους θέασης από το κινητό κυρίως, καλό είναι σε ένα άρθρο με πολλές παραγράφους και φωτογραφίες, η φωτογραφία με την αντίστοιχη θεματολογία να εισάγεται στην ανάλογη παράγραφο και όχι όπου να 'ναι. Ήταν ένα ακόμα λάθος που έκανα παλαιότερα και το αποφεύγω, ακόμα και όταν μια εικόνα δε μου κάθεται πολύ καλά στο μάτι εκεί που τοποθετείται, έτσι όπως το βλέπω από τη μεγάλη οθόνη του υπολογιστή.
Ελπίζω να σας βοήθησα. Καλή συνέχεια.--Αρκάς (συζήτηση) 21:20, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)[απάντηση]
@Αρκάς: Καλησπέρα σας. Τις προάλλες, σε μια συζήτηση που είχα αναφορικά με «Ελληνικό Βικιπαιδικό Κανόνα» τον οποίο δεν γνώριζα διότι ήταν διαφορετικός σε άλλες γλώσσες, έγραψα ότι μπαίνω συνήθως στην αγγλική έκδοση όταν έχω μια απορία, βλέπω τι ισχύει εκεί και πράττω ανάλογα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: «Η κάθε έκδοση είναι ανεξάρτητη και έχει δικούς της κανόνες. Αν θέλετε να αλλάξετε κάποιον κανονισμό ή πολιτική να το προτείνετε στην Αγορά».
– Σχετικά με το μέγεθος μιας φωτογραφίας, δεν είναι πολλοί οι επισκέπτες της Βικιπαίδειας που έχουν λογαριασμό χρήστη, ώστε να μπορούν να ρυθμίζουν το μέγεθος της εικόνας που βλέπουν.
– Οι πληροφορίες της συγκεκριμένης σελίδας (του Κρισσαίου κόλπου) είναι τόσο λίγες, που μια μεγαλύτερη σε μέγεθος φωτογραφία δεν πιστεύω ότι της κάνει κακό, τη στιγμή μάλιστα που δεν απαγορεύεται από τους κανόνες της Ελληνικής έκδοσης.
– Τέλος, όσον αφορά το δικό μου κινητό, που είναι απλό, φτηνό και τίποτα το ιδιαίτερο, μερικές φορές τσεκάρω πως φαίνεται μια σελίδα και από αυτό και παρατηρώ πως κάνει αυτόματη προσαρμογή του μεγέθους της εικόνας στην οθόνη του.
Οπότε δεν βλέπω πραγματικά κάποιο ουσιαστικό λόγο να αλλάζετε το μέγεθος της εικόνας σε σελίδες με λίγες πληροφορίες. Επιφυλάσσομαι φυσικά, διότι μπορεί να υπάρχει κάποιος κανόνας στην Ελληνική έκδοση τον οποίο δεν έχω εντοπίσει ακόμα.
Συμφωνώ βεβαίως ότι καλό είναι σε ένα άρθρο με πολλές παραγράφους και φωτογραφίες, η φωτογραφία με την αντίστοιχη θεματολογία να εισάγεται στην ανάλογη παράγραφο και όχι όπου να 'ναι. Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια. --Dimitra Rekka (συζήτηση) 00:29, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)[απάντηση]