Συζήτηση:Καπετάν Άγρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τόπος γέννησης[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο λέει ότι γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους αλλά παρακάτω λέει στο Ναύπλιο, τι από τα δύο ισχύει; Gf uip 14:25, 20 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

In the en article is said born in Nafplio - ancestors from Messinia - probably this is the truth.

Είναι σίγουρο πως γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους. Αλλά, ενδεχομένως, λόγω υπηρεσίας του πατέρα του (δεδομένου ότι το λήμμα αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν Εφέτης και Εφετείο δεν υπήρξε ποτέ στη Μεσσηνία) να έζησε κάποιο χρονικό διάστημα στο Ναύπλιο, όπου υπάρχει Εφετείο. NKPapadopoulos (συζήτηση) 12:54, 26 Απριλίου 2014 (UTC) Το ήθος του Τέλλου Άγρα, όπως περιγράφηκε από την Πηνελόπη Δέλτα στο βιβλίο της "Στα Μυστικά του Βάλτου", αποτελεί αγαπημένο πρότυπο για κάθε Έλληνα. Να μιμηθούν οι Έλληνες τον ηρωισμό του και την αυταπάρνησή του, αλλά να μην επαναλάβουν την ευπιστία του έναντι ανθρώπων σατανικών και άνανδρων NKPapadopoulos (συζήτηση) 12:59, 26 Απριλίου 2014 (UTC)

Εγώ θα έλεγα, ας επαναλάβουν και την ευπιστία του. Η υπόθεση του μακεδονικού Αγώνα, ήταν τόσο περίπλοκη, που αν δεν έμπαινε κάποιος στο πετσί του ρόλου του, δεν μπορούσε να επιτύχει πολλά. Σατανικοί και άνανδροι άνδρες υπήρχαν πολλοί. Σ' αυτούς όμως αρκούσε μία σπίθα για να γίνουν αγνοί και γενναίοι πατριώτες. Και αυτή τη σπίθα που έδωσε, την πλήρωσε με τη ζωή του ο Τέλος Άγρας. Όμως, η θυσία του προσέφερε πάρα πολλά στη Μακεδονική υπόθεση, ίσως περισσότερα και από τη δράση του. Ολόκληρα χωριά τον έκλαψαν στα ελληνικά, στα βλάχικα, στα σλάβικα και στα τούρκικα ακόμη. Γιατί στα μάτια του κόσμου, έμεινε ως αγνός αγωνιστής που προσπαθούσε για κάποια ανώτερα ιδανικά και απέδειξε ακόμα και για τους διώκτες του, ότι ήταν ακατανόητα ακριβώς γιατί ήταν ανώτερα. Ο Μακεδονικός Αγώνας δεν κρίθηκε στο πεδίο της μάχης, αλλά στο ηθικό πλεονέκτημα. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 17:49, 28 Απριλίου 2014 (UTC)

Συμφωνώ με το πνεύμα του σχολίου του Πυραίχμη 17:46, 30 Απριλίου 2014 (UTC) NKPapadopoulos (συζήτηση) 17:48, 30 Απριλίου 2014 (UTC)