Συζήτηση:Ηλυσιακός Αθλητικός Όμιλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball Greece.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Να σε ρωτήσω κάτι; Έχω παρατηρήσει την ευκολία με την οποία χαρακτηρίζεις ένα άρθρο stub και θέλω να σε ρωτήσω αν το αποκλειστικό σου κριτήριο είναι τα bytes. Έχω δει άλλα άρθρα σε πολλές άλλες γλώσσες μικρότερα να μην χαρακτηρίζονται stubs. Και παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω: για το συγκεκριμένο άρθρο πχ ποια είναι η δικαιολογία σου για να μην χαρακτηριστεί άρθρο; Heima 21:57, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Τo επεκτ που βάζω στα άrθρα δε σημαίνει ότι τα χαρακτηρίζω stub, αλλά ότι τροποποιώ την κατηγορία τους. π.χ ο Ηλυσιακός ήταν ήδη stub (καλώς ή κακώς) και εγώ απλά τον μετέφερα από την Κατηγορία:επέκταση στην Κατηγορία:Αθλητισμός-επέκταση. Αν νομίζεις ότι πρέπει να αφαιρεθεί το stub από το συγκεκριμένο ή από άλλα Be my guest.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 22:09 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

BE your guest κάνοντας τί; Αφαιρώντας ό,τι κάνεις. Απλά θέλω να δω τί άλλο χρειάζεται μια εγκυκλοπάιδεια και ειδικά η ελληνική wiki για να χαρακτηρίσει ένα κείμενο σαν αυτό για τον ηλυσιακό αθλητικό όμιλο άρθρο...Heima 22:11, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Νομίζω ότι παρεξήγησες τα λεγόμενα μου. Εγώ όπως σου εξήγησα απλά τροποποιώ τα πρότυπα επέκτασης. Δεν αξιολογώ τη ορθότητα ή μη των stub γιατί το θεωρώ ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα. Άρα μετά τις τροποποιήσεις που κάνω ο αριθμός των άρθρων και των stub δε μεταβάλλεται. Το θέμα της τοποθέτησης των stub χει μάλλον να κάνει με τον τρόπο σκέψης του κάθε χρήστη.Και για να σου δείξω ότι συμφωνώ μαζί σου στην υπερβολική μερικές φορές χρήση τους παραθέτω το εισαγωγικό κείμενο από την Κατηγορία:επέκταση."Εδώ βρίσκονται άρθρα που περιέχουν μόνο ένα μικρό εισαγωγικό και χρειάζονται επέκταση.", κάτι που πολλές φορές δεν ισχύει για άρθρα χαρακτηρισμένα stub--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 22:20 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)
Εκτός αυτού, το επέκταση στα άρθρα είναι και μία προτροπή για βελτίωση του άρθρου από τους ίδιους τους αρχικούς συντάκτες ή και κάποιους που γνωρίζουν καλύτερα τον τομέα. Για να μιλήσω προσωπικά, σήμερα βρήκα το άρθρο για τον Γκίρμα Ουόλντε-Γκιόργκις, που ήθελε επέκταση και το επεξέτεινα ο ίδιος. Όταν το είχα ξεκινήσει δεν είχα πάρα πολλές πληροφορίες. Στο μεταξύ, όμως, με αφορμή την επανεκλογή του κυρίου αυτού στο αξίωμά του πριν από λίγες ημέρες, στο άρθρο προστέθηκαν αρκετά στοιχεία στην αγγλική και κατά συνέπεια στη δική μας Βικιπαίδεια. Έτσι, αφού αύξησα το άρθρο σε ποσότητα και σε ποιότητα, αφαίρεσα το "επέκταση" στο τέλος. Συγνώμη για την προσωπική αναφορά αλλά πιστεύω ότι με το παράδειγμα αυτό ίσως καταλάβεις περισσότερο ότι το να χαρακτηρίσεις κάτι "σταμπ" δεν είναι πάντα για "κακό" του άρθρου. Τώρα για τα μπάιτς, πιστεύω ότι δεν είναι το μόνο κριτήριο για να χαρακτηριστεί κάποιο άρθρο "σταμπ". Ούτε νομίζω είναι καλό να μιμούμαστε σε όλα την αγγλική ή τις άλλες Βικιπαίδειες, κάτι που νομίζω το εφαρμόζουμε. Με φιλικούς χαιρετισμούς, --Lemur12 22:20, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC

Κι επειδή η συζήτηση ξεκίνησε για το συγκεκριμένο άρθρο, μια οφθαλμοφανής έλλειψή του είναι η απουσία έστω και ενός μικρού τμήματος από την ιστορία του συλλόγου. Αφού υπάρχει από το 1927 δεν μπορεί να μην υπάρχει και κάποιο επίτευγμα άξιο αναφοράς. Επίσης πού είναι η σύνθεση της ομάδας; Αυτά βέβαια φίλε Heima θα μπορούσες να τα είχες διαπιστώσει και μόνος σου αν είχες επισκεφθεί ένα άρθρο μεγάλου αθλητικού συλλόγου, όπως του ΟΣΦΠ ή του ΠΑΟ. --Ferengi 23:22, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

--Καταρχάς φίλε/φίλη ferengi όχι σε εμένα τα φιλικά φαλλοκρατικά (περι φαλλοκρατικής γραμματικής ο λόγος) σου συναισθήματα, καθώς δεν γνωριζόμαστε οπότε δεν ξέρεις αν είμαι φίλος ή φίλη. Δεύτερον, η απορία μου είχε να κάνει με το άρθρο αυτό καθώς -αδιαφορώντας για το πόσο χρονών είναι ο όμιλος (λογικό μου ακούγεται να είναι προπολεμικός, τα μόνα που θάλλουν στην υποανάπτυκτη αυτή χώρα είναι οι αθλητικοί σύλογοι)- η εγκυκλοπαίδεια δεν απευθύνεται - ευτυχώς - αποκλειστικά σε άτομα που ασχολούνται με λεπτομέρειες από την ιστορία αθλητικών συλλόγων. Όταν υπάρχουν μικρότερα "άρθρα" που δεν χρήζουν επέκτασης - χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα ήταν καλό να επεκταθούν - το συγκεκριμένο άρθρο, επιμένω, μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο. Αν κάποιος θέλει να το επεκτείνει με ό,τι αναφέρεις είναι φυσικά ευνόητα αποδεκτό. Αλλά όχι να ισχυρίζεσαι πως δεν μπορει να χαρακτηριστεί άρθρο. Ίσως βέβαια αγωνίες σαν τις δικές σου να μου λύνουν κάποιες απορίες, όπως γιατί ενώ λείπουν σημαντικότατα άρθρα από την ελληνική βίκι για χώρες ή ανθρώπους, διαθέτει πληρέστατο οδηγό σε ομάδες γ' εθνικής. Περί ορέξεως... Όσο για τον MARKELLOS, κατάλαβα τη συλλογιστική σου και πάω πάσο. Έχεις δίκιο, άδικη η απορία μου και thx για την κατατόπιση.Heima 17:37, 15 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Φίλη/φίλε Heima (πρόσεξες; έβαλα πρώτα το φίλη για να μην χαρακτηριστώ και πάλι φαλλοκρατικό γουρούνι) κατ' αρχήν να πω ότι δεν συμφωνώ με τη διατύπωση της σελίδας επέκτασης πως ένα άρθρο που έχει την σχετική σήμανση δεν μπορεί να θεωρείται άρθρο. Για μένα ένα άρθρο με τη σχετική σήμανση μπορεί να είναι άρθρο άλλα έχει ελλείψεις που μπορεί να θεωρηθούν σημαντικές από την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων σε αυτό. Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει ο Ηλυσιακός (ας με συγχωρήσουν οι οπαδοί του) ή εδώ που τα λέμε οποιαδήποτε ομάδα ποδοσφαίρου καθώς είμαι πιθανώς ένας από τους ελάχιστους άρρενες Έλληνες που αδιαφορούν για το εν λόγω άθλημα. Από την άλλη όμως είμαι κάθετα αντίθετος με την μονόπλευρη αντιμετώπιση των θεμάτων. Το ότι εσένα δηλαδή σε ενδιαφέρει περισσότερο η λογοτεχνία από το ποδόσφαιρο δεν είναι λόγος να θεωρείς ήσσονος σημασίας και ανάξια επέκτασης τα συγκεκριμένα άρθρα. Οι λάτρεις της λογοτεχνίας αναλαμβάνουν τα λογοτεχνικά, οι λάτρεις του ποδοσφαίρου τα ποδοσφαιρικά κ.ο.κ. Και οι δύο κατηγορίες (αλλά και όλες οι υπόλοιπες) θα πρέπει λογικά να έχουν στόχο να φτάσουν στο επίπεδο των εκάστοτε πρότυπων άρθρων (όπως τα ΠΑΟ, ΟΣΦΠ που ανέφερα πιο πάνω). Το εν λόγω άρθρο όχι μόνο δεν φτάνει εκεί, δεν μας δίνει κανένα στοιχείο (πλην ηλικίας και φετινής συμμετοχής στην Β' Εθνική) για την σημαντικότητα αυτής της ομάδας. Κατέκτησε ποτέ κάποια διάκριση, βρέθηκε ποτέ στην Α' Εθνική, πόσον καιρό βρίσκεται στην Β' Εθνική, στοιχειώδεις ιστορικές πληροφορίες εν ολίγοις, των 2-3 προτάσεων (Αυτή τη στιγμή το άρθρο έχει 5, ολογράφως πέντε, προτάσεις και άντε να φτάνει τις 10 με τις πληροφορίες από τα διάφορα κουτάκια). Όσο για τη σήμανση ή μη άλλων μικρών άρθρων, ναι υπάρχουν περιπτώσεις που είτε δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω από 4-5 προτάσεις για ένα θέμα είτε είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν επιπλέον πληροφορίες. Το συγκεκριμένο άρθρο κατά τη γνώμη μου δεν ανήκει όμως σε αυτή την κατηγορία. --Ferengi 18:28, 15 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 19:30, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)