Συζήτηση:Ερρίκος Σλήμαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαιολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαιολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Ουδετερότητα[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο αυτό είναι απαίσιο. Αντί να περιγράφει τις πράξεις του Schliemann όπως πραγματικά έγιναν (κατεστρεψε ολοσχερώς την πραγματική Τροία ψάχνοντας και κλέβοντας θησαυρούς, δωροδοκώντας αρμόδιους για να του το επιτρέπουν), τον εκθειάζει ως πρωτοπορο. Δεν ήταν πρωτοπόρος, και δεν ήταν καν αρχαιολόγος. Ακόμα και το κομμάτι που αναφέρεται στην κριτική που έχει δεχτεί είναι μεροληπτικό. Όπως γράφει ο Douglas Easton στο Heinrich Schliemann: Hero or Fraud?: "Even in 1872 Frank Calvert could see from the pottery that Troy II had to be hundreds of years too early to be the Troy of the Trojan War, a point finally proved by the discovery of Mycenaean pottery in Troy VI in 1890." Συνεπώς, δε συγκρίνεται με μεθόδους "που έχει υιοθετήσει η σύγχρονη αρχαιολογική μέθοδος", αλλά με την απλή κοινή λογική. Ο άνθρωπος ανατίναζε ερείπια με δυναμίτη! Noxteryn (συζήτηση) 02:33, 20 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Φέρε πηγές με κριτική εναντίον του (δηλ σελίδα βιβλίου με isbn) και κάνε την προσθήκη στην ενότητα της κριτικής. Έπειτα θα δούμε πώς θα χρειαστεί να αναμορφωθεί, ενδεχομένως, η εισαγωγή. Ο τρόπος που έκανες τις αλλαγές δεν τις αφήνει να παραμείνουν και το κείμενο επαναφέρθηκε όπως ήταν πριν.   ManosHacker 07:33, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

λεζάντες[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως θα ήταν καλό να προστεθούν λεζάντες στις εικόνες; --Ttzavaras 21:14, 17 Ιουνίου 2009 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 19:13, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Αβάσιμα στοιχεία[επεξεργασία κώδικα]

1. Τότε αποφάσισε να μεταβεί στη Βενεζουέλα για καλύτερη τύχη και επιβιβάστηκε σε πλοίο ως ναυτόπαις. Το πλοίο όμως ναυάγησε στη νήσο Κύπρο και ο Σλήμαν βρέθηκε στο χωριό Πύλα.... δεν βρίσκω καμιά ιστορική αναφορά περί αυτού του γεγονότος. 2. Επίσης (απλή λογική) το πλοίο αναχώρησε απο το Αμβούργο με προορισμο τη Βενεζουέλα, δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να βρέθηκε στην Κύπρο.

Το πλοίο (με όνομα Dorothea) After twelve days at sea, the ship foundered in a gale. The survivors washed up on the shores of the Netherlands(http://en.wikipedia.org)