Συζήτηση:Ερατοσθένης ο Κυρηναίος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.

μέθοδος υπολογισμού[επεξεργασία κώδικα]

τα έχει λίγο μπερδέψει :))) υπολόγισε το ύψος της πυραμίδας από την σκιά της. το μέγεθος της γής το υπολόγισε από την σκιά ενός απλού ραβδιού. --Λύκινος 14:11, 18 Ιανουαρίου 2006 (UTC)

Αντιγραφή;[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει αντεγραμμένο υλικό από το Ερατοσθένης ο Κυρηναίος - astronomia.gr; Αν ναι, δημιουργεί πρόβλημα στο βαθμό που έχει γίνει;
Propagitas 12:26, 5 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Στο άρθρο είχε γραφεί ότι «Με το όνομα του Ερατοσθένη του Κυρηναίου εμφανίζεται στον κατάλογο του Jacobs και μόνο, το επίγραμμα ΙΧ 444 της Παλατινής Ανθολογίας. Πρόκειται προφανώς περί λάθους, γιατί στο κείμενο του Jacobs και στα σχόλιά του, το επίγραμμα αποδίδεται στον Ερατοσθένη τον Σχολαστικό.[1]».

  1. Friedrich Christian Jacobs, “Anthologia Graeca ad fidem codicis olim Palatini, nunc Parisini, ex apographo Gothano edita” (Λειψία, 1813-1817), v. ΙΙΙ, p. 1015 και 569, v. ΙΙ, p.159.

Το κείμενο αυτό είναι 100% σωστό, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το μικρό λάθος ενός συγγραφέα (τον αναφέρει ως Κυρηναίο στον κατάλογό του στο τέλος του βιβλίου, ενώ στο κείμενο του βιβλίου τον λέει με το σωστό όνομά του, Σχολαστικός, θα πρέπει να αναφέρεται εδώ. Ως κείμενο, θα ταίριαζε σε λεπτομερή κριτική του έργου του Jacobs και μόνο. --Focal Point 10:17, 28 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Σχόλιο 6-12-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Αναφέρεται ότι το 194π.Χ. ο Ερατοσθένης τυφλώθηκε και ένα χρόνο μετά πέθανε από ασιτία. Το 195π.Χ. (όπως αναγράφεται στη δεξιά στήλη) είναι πρίν το 194 για τα προ Χριστού χρόνια, καθώς μετράμε αντίστροφα. Παρακαλώ για τη σωστή διατύπωση των χρονολογιών. Αναφορά: Περιστέρα Πεΐδου 62.103.243.85 06:46, 6 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)