Συζήτηση:Επανομή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εφόσον η πολιτική της ΒΠ για τα Μπλογκ είναι σταθερή και μη μεταβαλλόμενη γιατί επιμένετε;--ΗΠΣΤΓ 23:15, 22 Αυγούστου 2007 (UTC)


Είναι το ίδιο με το να υπάρχει ένα external link σε μία προσωπική σελίδα. Μάλιστα εδώ σεν μιλάμε για ένα προσωπικό blog αλλά για ένα blog όπου στέλνει και δημοσιεύει όποιος θέλει. Είναι ένα είδος διαδικτυακής εφημερίδας απόψεων που αναφέρεται από τις διάφορες εκδηλώσεις μέχρι τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα. Όσον αφορα την Επανομή είναι και το μοναδικό που υπάρχει στο διαδίκτυο. Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει σαν εξωτερικός σύνδεσμος.--Pansarafis 23:29, 22 Αυγούστου 2007 (UTC)

Κατανοητή η θέση σας, αλλά παρόμοιους λόγους θα μπορούσαν να διαπιστεύσουν πολλοί για τη χρήση των blog ως εξωτερικών συνδέσμων. Ωστόσο, δε θεωρείται έγκυρη πρακτική η χρήση συνδέσμων προς blog στη wikipedia γενικότερα και όχι μόνο στην ελληνική εκδοχή της.--ΗΠΣΤΓ 23:34, 22 Αυγούστου 2007 (UTC)

Πάντως αυτό δεν έχει κάποια σχέση με το περιστατικό της Κοζάνης, μιας και εδώ δεν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση της αντικειμενικότητας του blog. Άλλωστε στη συζήτηση που διάβασα για τουw εξωτερικούς συνδέσμους αρκετοι υποστήριζαν να αφαιρούνται σε περίπτωση διαμάχης. Και ναι προφανώς σε κατάσταση εκφυλλισμού να μην υπάρχουν. Εδώ πάντως όχι μόνο δεν μιλάμε για εκφυλλισμό αλλά και προσθέτει αρκετά που δεν μπορούν να περιέχονται στη wikipedia αφού ειναι τρέχοντα θέματα π.χ. τώρα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Αυτά ,και το αλλάζω γιατί αυτό βρίσκω πιο λογικό. Είναι περίπου όπως είναι το σιτε www.aliveri.gr στο λήμμα Αλιβέρι. --Pansarafis 23:56, 22 Αυγούστου 2007 (UTC)

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο το πρόβλημα με το blog. 1) Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού με κάποιο άλλο blog. Μακάρι να είχε η Επανομή 200 blogs και χαλάλι η διαγραφή. 2) Το blog ασχολείται με τοπικά θέματα της Επανομής. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε κάτι το τραγικό μέσα (π.χ. που να παραβαίνει κάποιο νόμο του κράτους ή ανθρώπινα δικαιώματα) 3) Στο blog δεν υπάρχουν διαφημίσεις για τίποτα και ούτε θα υπάρξουν, αν δόθηκε η εντύπωση ότι κάνουμε αυτήν την κίνηση για κέρδος. Δεν έχουμε κανένα κέρδος παρά μόνο την ελεύθερη διατύπωση προτάσεων και ιδεών των Επανομιτών και όχι μόνο. 4) Στο blog μπορεί να συμμετάσχει με post, όποιος το ζητήσει, όπως και έχει γινει δηλαδή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν στις δημοτικές εκλογές όπου εκφράστηκαν όλες οι απόψεις περί αυτών. 5) Αντικειμενικότητα δεν σημαίνει ότι εκφράζεις μια ουδέτερη άποψη [άραγε γίνεται μια περιγραφή ή μια άποψη να είναι ουδέτερη -> κατά τη γνώμη μου όχι], αλλά ότι επιτρέπεις να διατυπωθούν όλες οι προτάσεις και ιδέες περί ενός ζητήματος. 6) Πραγματικά αν κάποιος φέρει αντίρρηση με επιχειρήματα γιατί ένας εξωτερικός σύνδεσμος όπως το blog της Επανομής δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στη Βικι, εγώ δέχομαι να αφαιρεθεί. Αλλά έτσι de facto χωρίς λόγω και αιτία και μόνο επειδή είναι blog, το θεωρώ παράλογο. [υπάρχει διαφορά η πρόταση "καλό είναι να αποφεύγεται" με την λέξη "απαγορεύεται", την οποία δεν είδα πουθενά στην πολιτική της Βικι] 7) Στην πολιτική της Βικι, αναφέρεται ότι μέσω της συζήτησης μπορούν οι χρήστες να δικαιολογήσουν αφαίρεση ή πρόσθεση εξωτερικών συνδέσμων (όσον αφορά την ουδετερότητα ενός site). Και όσο αφορά την ουδετερότητα αυτών τίποτα δεν είναι de facto. Καθορίζεται αυτή μέσω της συζήτησης. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το blog είναι αντικειμενικό. 8) Για όλα τα παραπάνω προτείνω την προσθήκη του link ξανά στα εξωτερικά link του post. --par...alogos 05:47, 23 Αυγούστου 2007 (UTC)