Συζήτηση:Ελένη Σαραντίτη

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ένα βιογραφικό που κυκλοφορεί παντού το ίδιο. Η συγγραφέας βέβαια είναι εγκυκλοπαιδική - αλλά από πηγές...τίποτα. Δώρα Σ. 17:36, 13 Απριλίου 2022 (UTC)[απάντηση]

@ΔώραΣτρουμπούκη Σωστά. Παρόλο που είναι αυτοβιογραφία, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι είναι εγκυκλοπαιδική, όπως σωστά αναφέρεις. Έκανα μια επιμέλεια, α) αναδιαμορφώνοντας την εργογραφία (με βάση τις πρώτες εκδόσεις, κι αφαιρώντας τους κάπως διαφημιστικούς/εμπορικούς εξωτ. συνδέσμους στα βιβλία της), β) κρατώντας από τις "διακρίσεις", μόνο όσες είχαν τεκμηρίωση από τρίτες κι ανεξάρτητες πηγές. Βασικά το λήμμα είναι μόνο "γεγονότα". Νομίζω ότι δε χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς άλλο, για την ώρα. Υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα σε άλλα λήμματα. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:00, 13 Απριλίου 2022 (UTC)[απάντηση]
συμφωνώ Δώρα Σ. 18:05, 13 Απριλίου 2022 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο 16-6-2022[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Οι διακρίσεις της είναι οι εξής έξι:

- Πρώτος Έπαινος της ΟΥΝΕΣΚΟ στον παγκόσμιο διαγωνισμό νεανικής λογοτεχνίας το έτος 1997 με θέμα την Ανοχή και την Κατανόηση ανάμεσα στους λαούς. Η συγγραφέας ταξίδεψε στη Μπολόνια για να της επιδοθεί ο Έπαινος όπου και μίλησε ενώπιον της Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ και πλήθους κόσμου. Πρόκειται για το νεανικό μυθιστόρημα «Κάποτε ο Κυνηγός».

- Το ίδιο μυθιστόρημα «Κάποτε ο Κυνηγός» έλαβε το βραβείο της Ελληνικής Εφηβικής Λογοτεχνίας, Παράρτημα της ΙΒΒΥ, (1997).

- Το «Κάποτε ο Κυνηγός» απέσπασε και το Κρατικό Βραβείο (Υπουργείο Πολιτισμού).

- Το ιστορικό μυθιστόρημα της «Ποθητή, Χρόνια σαν τη φωτιά» τιμήθηκε με το βραβείο μυθιστορήματος της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων (2002).

- Το έτος 2011 τιμήθηκε με το βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» για την προσφορά της στο παιδικό βιβλίο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίο (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ).

- Το νεανικό μυθιστόρημά της «Η Χαρούλα στους Εφτά Ουρανούς» τιμήθηκε το 2014 με το βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).

Το σίριαλ το οποίο βασίστηκε στο παιδικό βιβλίο της «Ο Κήπος με τ’ Αγάλματα» πουλήθηκε και προβλήθηκε στη Νορβηγία, Αυστραλία, Δανία και σε άλλες χώρες.

Το ιστορικό μυθιστόρημά της «Ο Κάβος του Αγίου Αγγέλου» στη Short List των Κρατικών Βραβείων του Υπουργείου Πολιτισμού το έτος 2000.

Το νεανικό μυ6θιστόρημά της «Η Χαρούλα στους Εφτά Ουρανούς», ήταν επίσης στη Short List του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» το 2013.- Αναφορά: 2A02:587:2F40:69E:2C61:CC08:2E63:EDA1 09:37, 16 Ιουνίου 2022 (UTC)[απάντηση]