Συζήτηση:Δόντι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα του υπάρχει στην σελίδα (άποψη των ανθρωπίνων δοντιών)πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να αντικατασταθεί διότι δεν παρουσιάζει έναν εντελώς φυσιολογικό οδοντικό φραγμό και αυτό γιατί στην κάτω γνάθο λείπει ένας πλάγιος τομέας και ο πρώτος γομφίος έχει ένα εκτεταμένο σφράγισμα και μάλιστα εξαιρετικά κακότεχνο. Θα φροντίσω για την αλλαγή της εικόνας. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 212.251.127.235 (συζήτησησυνεισφορά) .

Αντικαταστάθηκε. Η εικόνα είναι από τα commons. Αυτή η εκδοχή είναι η διεθνής. Υπάρχει και η αγγλική, αλλά μάλλον είναι καλύτερο να επεξηγηθούν τα τμήματα με τους αριθμούς και τα γράμματα μέσα στο κείμενο. --Dead3y3 Συζήτηση 08:36, 25 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Είδη δοντιών[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ χρήστη Dead3y3 διαφωνώ με την παρέμβασή σου να αναφέρεις στο συγκεκριμένο άρθρο αναλυτικά για κάθε ένα από τα δόντια. Οι λεπτομέρειες για το κάθε δόντι μπορούν να αναλυθούν σε επιμέρους άρθρα. Επειδή είμαι οδοντίατρος θα σε παρακαλούσα να με αφήσεις να ολοκληρώσω όλη την περιγραφή του στοματογναθικού συστήματος και μετά να κάνεις τις όποιες παρεμβάσεις. Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ γιατί πρόσθεσες αρκετά θετικά στοιχεία στο άρθρο όπως πχ. η επικεφαλίδα ανατομία του δοντιού απλά επειδή δεν είναι ο τομέας σου διαφωνώ σε ορισμένες εκφράσεις σου. Θα χαρώ πολύ να μου γράψεις πρώτα τις παρατηρήσεις σου στην συζήτηση και μετά από διάλογο να επεξεργαστούμε το άρθρο. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 212.251.127.235 (συζήτησησυνεισφορά) .

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω που συνεισφέρετε στην Βικιπαίδεια σε θέματα ως ειδικός. Τέτοια βοήθεια είναι πάντα ευπρόσδεκτη, σε σύγκριση με την βοήθεια από χρήστες όχι τόσο σχετικούς με ένα θέμα.
Οι πληροφορίες για τα είδη δοντιών δεν γράφτηκαν από εμένα. Τις μετέφερα από το άρθρο για το στόμα, καθότι θεώρησα ότι η θέση τους ήταν καλύτερα εδώ. Δεν πρόσεξα εκείνη την στιγμή αν ήταν γραμμένες με γενική ή ειδική προσέγγιση.
Για την ώρα, θεώρησα πιο αποτελεσματικό να υπάρχουν πληροφορίες για τα δόντια σε αυτό. Γιατί δεν υπάρχουν ακόμη επιμέρους άρθρα, και έτσι μερικές προτάσεις για τα είδη εδώ (μαζί με ένα σύνδεσμο στην επικεφαλίδα κάθε ενότητα για κάθε είδος) λειτουργούν ως έναυσμα για όποιον θέλει να ξεκινήσει τα άρθρα ή να προσθέσει σε αυτά. Επίσης γιατί είναι προτιμητέο να μην δημιουργούνται νέα άρθρα, όταν οι πληροφορίες είναι λίγες, αλλά να προσθέτονται αυτές σε ήδη υπάρχοντα: βλ. την σελίδα της αγγλικής Βικιπαίδειας, en:Help:Starting_a_new_page#General principles.
Σημείωση: Μπορείτε να υπογράφετε τα σχόλιά σας με το δεύτερο κουμπί από αριστερά: Button sig.png. Γίνεται έτσι πιο εύκολη η αναγνώριση των σχολίων, και από χρήστες που θα δουν την συζήτηση στο μέλλον.
Επίσης θυμηθείτε να συνδεθείτε με το όνομα χρήστη σας (αν δεν κάνω λάθος, έχετε λογαριασμό). Δεν είναι υποχρεωτικό, αν δεν το θέλετε. --Dead3y3 Συζήτηση 10:37, 25 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Διαφωνώ με την μετακίνηση, καθώς το λήμμα δεν επικεντρωνόταν μόνο στο ανθρώπινο δόντι, αλλά θα περιμένω να δω τι θα συμβεί. --C Messier 17:55, 7 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Σχόλιο 20-2-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

τα χαλασμενα δοντια μπορουν να προκλεσουν προβληματα υγειας ?? γιατι πρεπει να προσεχουμε τα δοντια μας ??? Αναφορά: 46.176.98.28 16:04, 20 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Η επίδραση της στοματικής και της υιγιεινής των δοντιών αφορά ξεχωριστό λήμμα. Αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 11:16, 10 Μαΐου 2017 (UTC)