Συζήτηση:Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας 1930–31

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ποδοσφαιρικές περίοδοι.


Συμφωνα με εφημεριδες Καβαλς Κήρυξ Και Δραμας Θαρρος στην ψηφιακη βιβλιοθηκη της Βουλης. Το πρωταθλημα Α κατηγοριας ξεκινησε 6 Ιουλιου και τελειωε 9 Αυγουστου και 1η ηταν η ομαδα των Φιλιππων με 3 νικες σε ισαριθμους αγωνες. Μαλιστα επαιξε και φιλικο με Αρη Θ. πρωταθλητη Β. Ελλαδας κλπ.

Η ενωση εγινε Α κατηγοριας μετα το τελος των αγωνων στη ΓΣ της ΕΠΟ το Σεπτεμβρη οποτε οι κατηγοριες αναφερονται και ως Β και Γ (καθως η ενωση ηταν Β κατηγοριας) Την ιδια περιοδο εγιναν και οι αγωνες Β κατηγοριας σε Καβαλα, ενω σε Δρμα ξεκινησαν 15 Ιουνιου - 3 βδομαδες νωριτερα. Επισης στην εφημεριδα Καβαλας λεει οτι το πρωταθλημα ηταν για την "προσφατα ληξασα" περιοδο 1930-31. Στη Δραμα πριν το πρωτο ματς Β κατηγοριας στα μεσα Ιουιου αναφερει οτι ειναι για την περιοδο 1931-32, και "εδωσε" τον τιτλο στον Αρη από το 2ο του ματς που κερδισε την Ελπιδα. Παντως και τα προηγουμενα πρωταθληματα επι ΕΠΣΜ ξεκινουσαν Μαιο-Ιουνιο στο τελος δηλαδη της αγωνιστικης περιοδου.

Περα απο καποια αρθρα στην εφημεριδα Δραμας για επεισοδια στον αγωνα Φιλιππων-Δόξας στην Καβαλα που εκρινε ουσιαστικα τον πρωταθλητη δε βρηκα ενστασεις μεχρι τελη Σεπτεμβριου, πιθανον η λιστα πρωταθλητων στο μπλογκ να ειναι λαθος για αυτη τη χρονια η να "μετραει" διαφορετικα την αγωνιστικη περιοδο καθως ουσιαστικα τα πρωταθληματα γινοντουσαν στο διαστημα που αντιστοιχει μεταξυ δυο περιοδων με τα συγχρονα δεδομενα. DrSpiros συζήτηση