Συζήτηση:Διοξείδιο του άνθρακα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

δεν είμαι επιστήμονας και δεν έχω άποψη επί του θέματος. Γιαυτό και ρωτάω αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει. Εχουν βάση όλα αυτά που λέγονται για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη? Και αν ναι, υπάρχει ουσιαστικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος ή οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή?

Ευχαριστώ

Αλέξανδρος

Αλήθεια ή ψέματα;[επεξεργασία κώδικα]

Δυστυχώς αγαπητέ Αλέξανδρε ΕΧΟΥΝ βάση... επιστημονικά τεκμηριωμένη και (δυστυχώς) αποδεδειγμένη στην πράξη. Τώρα ως προς το τι μπορούμε να κάνουμε... ρωτάς ως ανθρωπότητα, ως κράτη, ως συνασπισμοί - ομάδες ατόμων ή ως άτομα; ΟΛΟΙ μπορούν να δράσουν, καθένας με τον τρόπο του. Η εμπεριστατωμένη απάντηση θα απαιτούσε τη δημιουργία σειράς άρθρων και ίσως και περισσότερες γνώσεις οικονομίας και πολιτικής, από αυτές που διαθέτω... --Ttzavaras 20:47, 8 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

ΥΠΟΞΕΙΔΙΟ του άνθρακα;[επεξεργασία κώδικα]

ΥΠΑΡΧΕΙ υποξείδιο του άνθρακα ή είναι απλά εμπειρική ονομασία κάποιας άλλης χημικής ένωσης; --Ttzavaras 20:48, 8 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Μήπως βοηθάει αυτό; Από ότι βλέπω έχει αρκετές παραπομπές.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:52, 8 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! Αν και η ρημάδα η ονοματολογία μας τα κάνει λίγο σούπα... το C3O2 το ξέρω ως ανυδρίτη του μηλεϊνικού οξέος κι όχι σαν υποξείδιο του άνθρακα! --Ttzavaras 11:49, 9 Ιανουαρίου 2008 (UTC)