Συζήτηση:Διαφορά δυναμικού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Ικεσίες του τιμίου Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου ακόμη και να γίνουν, σε δύο σημεία ίδιου ηλεκτροφόρου αγωγού είναι αδύνατον να υπάρξει διαφορά τάσης.--Templar52 18:02, 8 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Οι ικεσίες δεν πήγαν χαμένες. Από τότε που ο άνθρωπος εκδιώχθηκε από τον παράδεισο οι αγωγοί του ηλεκτρισμού έχουν ηλεκτρική αντίσταση, δεν θα πω δυστυχώς ή ευτυχώς για να μην είναι POV. Συνδέστε ένα καλώδιο 500 μέτρων (για να μην έχουμε έκρηξη βεβαίως-βεβαίως) σε μια μπαταρία αυτοκινήτου και είμαι σίγουρος πως στα άκρα του θα εμφανιστούν τα μισά τουλάχιστο ονομαστικά βολτ της μπαταρίας. Μόνο στο κρύο της κόλασης πλέον ισχύει η υπεραγωγιμότητα όπου είναι αδύνατο να εμφανιστεί διαφορά ηλεκτρικού δυναμικού (ηλεκτρική τάση). Από πού είστε είπατε; (μην διαβάσετε άνω των 3 φορών καθώς το κρύο του χιούμορ μου ενδέχεται να κατεβάσει περαιτέρω τη θερμοκρασία) ManosHacker 17:17, 28 Ιουνίου 2010 (UTC)

Αν ικετεύσει ο άγιος Πρόδρομος όλα γίνονται.vanakaris 08:58, 9 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Αναφέρομαι στην επανάληψή τους από επίγειους σήμερα--Templar52 09:35, 9 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)
Ok, ας με συγχωρέσει ο προφήτης που αστειεύτηκα. Διαφορά δυναμικού είναι μεταξύ 2 όποιων σημείων ηλεκτρικού πεδίου (κάπου στο χώρο που καταλαμβάνει το πεδίο), τάση είναι σε ακροδέκτες πηγής (μπαταρίας, γεννήτριας κλπ)ή σε αγώγιμα καλώδια κλπ. Αλλά νομίζω ο προηγούμενος ορισμός ήταν καλύτερος. Και γι'αυτο τον επανέφερα. Και πιστεύω η λεπτή (πρακτικά) διάκριση μεταξύ τάσης και διαφοράς δυναμικού δεν δικιολογεί 2 άρθρα. vanakaris 16:25, 9 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)
  • Ναι πρέπει να συγχωνευθεί ατο Διαφορά δυναμικού και να διατηρηθεί το όνομα «Διαφορά δυναμικού». Το παρόν πρέπει να γίνει απλή ανακατεύθυνση.

--Vchorozopoulos 01:22, 20 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

  • Symbol support vote.svg Υπέρ. της συγχώνεσης --Costas78 11:05, 9 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

--Vchorozopoulos 01:22, 20 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

  • Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.--Xoristzatziki 12:54, 27 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Η διαφορά δυναμικού μπορεί να αναφέρεται και σε μη ηλεκτρικά συστήματα. Το συγκεκριμένο άρθρο βέβαια είναι καθαρά ηλεκτρικό. Ίσως καλύτερα να συγχωνευόταν στο Ηλεκτρική τάση και να διαγραφόταν. --Focal Point 13:03, 27 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Η διαφορά δυναμικού είναι η φυσική έννοια, ενώ τάση είναι η απόλυτη τιμή της διαφοράς δυναμικού και χρησιμοποιείται στην τεχνολογία και καθημερινή ζωή. --Πer

Διαφορά δυναμικού υπάρχει για εσάς ένα μέτρο ψηλότερα από εκεί που στέκεστε στο βαρυτικό πεδίο της Γης. Ο τίτλος πρέπει να αλλάξει αν το λήμμα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει μόνο το ηλεκτρικό δυναμικό.ManosHacker 18:48, 27 Ιουνίου 2010 (UTC)

Σωστή παρατήρηση. Η διαφορά δυναμικού ή το δυναμικό μπορεί να αναφέρεται γενικά στην έννοια του δυναμικού. Μήπως να το μεταφέρουμε στην ηλεκτρική διαφορά δυναμικού; --Πer 20:54, 27 Ιουνίου 2010 (UTC)
Προτείνω να μείνει προς το παρόν η "διαφορά ηλεκτρικού δυναμικού" ως υποενότητα. Έχω κάνει ανακατεύθυνση από το "Ηλεκτρική τάση" απ' ευθείας στην υποενότητα. Αν έχω βάλει λάθος κεφαλαία ή παρένθεση στον τίτλο της υποενότητας ας επιμεληθεί κάποιος διαχειριστής. ManosHacker 13:34, 28 Ιουνίου 2010 (UTC)