Συζήτηση:Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ιατρική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Καταρχάς συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει με το άρθρο! (μέλη adhdhellas?) Έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις μόνο ότι λείπουν δεδομένα για την διαταραχή στην Ελλάδα καθώς και ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία(παραπομπές) από τα κείμενα στις πηγές. Θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Adhdforumgr

Το παρόν λήμμα δεν ταυτίζεται με αυτό; Μπορεί να μείνει μία φορά και να δημιουργηθεί ανακατεύθυνση... Atlantia 19:39, 4 Μαρτίου 2010 (UTC)

Νομίζω ότι οι τελευταίες επεξεργασίες αποτελούν βανδαλισμό στο άρθρο της wikipedia. Είναι απαράδεκτο να διαμορφώνουμε το περιεχόμενο αυτού του άρθρου σύμφωνα με τα προσωπικά μας πιστεύω και όχι με τα διεθνές ιατρικά πιστεύω. Αν δεν συμφωνείτε γράψτε "όμως, κάποιοι δεν την αποδέχονται σαν διαταραχή αλλά την λένε αυτό και αυτό για αυτό και αυτό το λόγο" όχι έτσι. Adhdforumgr 09:36, 10 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Μην αντιπαρατίθεστε μαζί μου, αλλά με τις πηγές που παραθέτω: [1] [2] [3] [4] [5] ManosHacker 17:08, 10 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Και πολύ κακώς θεωρείτε μειονοτική άποψη αυτό που είναι επίσημο και σοβαρότατο θέμα σύγκρουσης στο επιστημονικό πεδίο και χρήζει ξεχωριστού άρθρου στην αγγλική. Αφήστε να καλύπτεται ουδέτερα λοιπόν το θέμα και μην παγιώνετε κάποιες θέσεις ως τις σωστές και τις υπόλοιπες ως δορυφορικές.   ManosHacker 19:08, 10 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Φίλε Μάνο , έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να αντιπαρατίθεμαι μαζί σου αλλά με τις πηγές σου , και πρέπει να το κάνω κάποια στιγμή που έχω χρόνο όντος. Καταλαβαίνω ότι έχεις καλούς σκοπούς και ευχαριστούμε για την συνεισφορά σου. Απλά σαν άτομο με ΔΕΠΥ ο ίδιος (και όχι δεν βγάζω αλλά δίνω λεφτά..) "το παίρνω προσωπικά" κατα μία έννοια. Όντος αυτες είναι απόψεις πολύ παλιές και έχουν ακυρωθεί επιστημονικά ΚΑΙ νομικά. Καλά κάνεις και γράφεις, όταν θα έχω χρόνο θα απαντήσω πλήρος και με τεκμηρίοση εντός του άρθρου. Να είσαι καλά Adhdforumgr 16:42, 19 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Έχω φίλο που έχει την πάθηση, κοντεύει τα 50, έχει πραγματικό πρόβλημα να παραδώσει δουλειές, έφτασε να παρατήσει τις δουλειές, η πάθηση είναι πράγματι καταστροφική λοιπόν και για χρόνια έκανε ψυχοθεραπεία μέχρι που ανακάλυψε πού ήταν το πρόβλημά του. Τον έκαναν πειραματόζωο (με τύπους ναρκωτικών που δεν προκαλούν εξάρτηση, δοκίμαζαν δηλαδή πάνω του τα φάρμακα που δίνουν στα παιδιά) καθώς ο ίδιος είναι ο ορισμός της πάθησης, ο καλύτερος ασθενής θυμάμαι του γιατρού. Θυμάμαι πως τη δική μου μικρότερη αδυναμία συγκέντρωσης, ο φίλος μου την είχε εντοπίσει επίσης ως διαταραχή. Τώρα ο φίλος μου είναι καλύτερα. Δοκίμασε το sam-e.   ManosHacker 17:43, 19 Οκτωβρίου 2011 (UTC)


Κατάλαβα φίλε... Δεν ισχυρίστηκα ότι το σύστημα που υπάρχει είναι το καλύτερο και προσωπικά δεν είμαι επίσης υπερ της μακροχρόνιας χρήσης φαρμάκων (και δεν κάνω κιόλας). Παρ ολ αυτά δεν πρέπει να ακυρώνουμε τη διαταραχή γιατί δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα στα άτομα με ΔΕΠΥ, και δεν δίνουμε να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται αντιμετώπιση και διαχείριση. και όπως είδες και από τον φίλο σου χρειάζεται, ασχέτως το πως λέγετε.. Θα μπορούσαμε να κάναμε μια ωραία συζήτηση αλλά επειδή θα πάρει πολλές παραγράφους θα πω κάτι τελευταίο μόνο. Ότι ευχαριστώ για την συμβουλή, ήδη κάνω φυσική αντιμετώπιση με ειδικό και έχω δει ξεκάθαρη διαφορά. Υπάρχει πολύ πράμα επιστημονικά για μη φαρμακευτικές θεραπείες αλλά θέλει ακόμα αρκετή διερεύνηση. Πάντως βλέπω ότι θα τα δούμε αυτά σε λίγα χρόνια πιο αναπτυγμένα και γνωστά Adhdforumgr 18:07, 21 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Κι εγώ δεν έβαλα πηγές για βαρύ debate, προτίμησα ένα χαρωπό βιντεάκι. Ο φίλος μου είδε σημαντική βελτίωση με το παραπάνω συμπλήρωμα, ενώ με τα φάρμακα ήθελε όλο και περισσότερα.

  • Κάτι άλλο τώρα. Η Βικιπαίδεια είναι καταπληκτική για άτομα με ελλειμματική προσοχή, υπό την άποψη της συγγραφής. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί κάποιος να αποδίδει πολύ καλά με μικρές μικρές προσθήκες σε διάφορα θέματα, να κάνει κύκλους και να επανέρχεται όταν και όποτε μπορεί σε αυτά ή και καθόλου. Κανείς δεν θα του πει πως δεν τελείωσε κάτι, καθώς τίποτα δεν ολοκληρώνεται στη γνώση! Η δυνατότητα να προσφέρει κανείς και να νιώθει πως είναι χρήσιμος, και μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμος, μέσω μιας διαδικασίας που παράγει αξία και για τον ίδιο και για τους άλλους, ανεβάζει την αυτοεκτίμηση. Δεν πληρώνεται βέβαια κάποιος για να γράφει εθελοντικά στην Βικιπαίδεια. Θα με ενδιέφερε πολύ να βοηθήσω όσο μπορέσω, με μια διάλεξη παρουσίασης, σε επόμενο στάδιο εκμάθηση και έπειτα υποστήριξη σε παρακολούθηση. Θα μου άρεσε να βρούμε κάποιο, ακόμα και οικονομικό κίνητρο, από κάποιον θεσμό (έχουμε ήδη θεσμική υποστήριξη τέτοιων δραστηριοτήτων) που θα χρηματοδοτήσει μια ενδεχόμενη δραστηριότητα συντονισμού και παρακολούθησης ατόμων με ελλειμματική προσοχή που θα συγγράψουν. Η παρακολούθηση από κάποιον, που θα εκπαιδευτεί, της συνεισφοράς τους και η βοήθεια στην οργάνωση της παρουσίασής της στη σελίδα τους στη Βικιπαίδεια, εκτός από το χτίσιμο ενός μικρού θησαυρού τους θα φέρει, για πολλούς λόγους πιστεύω, την καλυτέρευση. Αν σε ενδιαφέρει, μπορούμε να συζητήσουμε, όχι εδώ βέβαια, αλλά στη σελίδα συζήτησής μου, οπότε πάτα αν θες πάνω στο σύνδεσμο που δίνει η υπογραφή μου. Εγώ πιστεύω πως θα βγει κάτι πολύ καλό.   ManosHacker 19:05, 21 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Συνχαριτήρια για τα καλά λόγια του ManosHacker για ένα άτομο με δεπυ όπως εγώ. --Yioma234 (συζήτηση) 10:41, 7 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

[6]

Σχόλιο 31-7-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Συναντήσεις Ενηλίκων για την ΔΕΠΥ Αναφορά: Spyros22 10:28, 31 Ιουλίου 2015 (UTC)

Δεν αποτελεί αναφορά προβλήματος, αλλαγή σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 11:29, 5 Μαΐου 2017 (UTC)