Συζήτηση:Δημοσιογράφος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ως «θιγόμενος», αυτό το λήμμα είναι λίγο... προβληματικό μπορώ να πω. Πχ. Οι φωτογράφοι δεν είναι δημοσιογράφοι, αν και δουλεύουν σε εφημερίδες. Όπως δεν είναι οι γραφίστες, ας πούμε, ή οι εικονολήπτες. Οι φωτορεπόρτερ είναι κάτι ενδιάμεσο, μια επιμέρους μορφή δημοσιογραφίας που γίνεται από... φωτογράφους (ή έστω με τη βοήθειά τους). Δεν θέλω να βάλω πρότυπο ανακρίβειας, αλλά μήπως νομίζετε πως θα έπρεπε; Δεν έχω πολύ χρόνο διαθέσιμο να το διορθώσω, φοβάμαι... Είναι κουραστική δουλειά, ξέρετε... VJSC263IO (συζήτηση) 23:09, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

Ναι η κατηγοριοποίηση είναι λόγο προβληματική, αν και προφανώς το φωτογράφοι είναι απόδοση του photojournalists--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:52, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
Ναι, το κατάλαβα πως αυτό εννοούσε, αλλά δεν ξέρω. Συνήθως, οι φωτορεπόρτερ είναι λίγο ανεξάρτητοι (αν πεις σε έναν φωωτορεπόρτερ πως είναι δημοσιογράφος, μάλλον θα σε αγριοκοιτάξει). Έχουν και κάπως διαφορετικά δικαιώματα (είναι η φύση της δουλειάς τους τέτοια. Δεν μπορείς να αναπαράγεις μια φωτογραφία, αλλά μια είδηση μπορείς να τη ξαναγράψεις όπως θες).. βέβαια με μια (πάρα πολύ)ευρεία έννοια είναι (και) δημοσιογράφοι (βασικά, κάνουν δημοσιογραφία), αλλά με τη στενή έννοια, μάλλον όχι... VJSC263IO (συζήτηση) 00:08, 12 Μαΐου 2017 (UTC)