Συζήτηση:Γράφος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Γράφος ή γράφημα;[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: συνεχιζόμενη συζήτηση

Ο σωστός όρος είναι Γράφημα. Ο όρος -γράφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόθεμα. π.χ. γρασφοθεωρία. Αναφορά: Δημήτριος Μ. Θηλυκός 82.240.128.102 12:36, 8 Μαρτίου 2015 (UTC)

Όπως έλεγε ο Δημήτρης Θηλυκός, ο σωστός όρος είναι γράφημα. Βλέπω ότι έχει αλλάξει παντού στο κείμενο εκτός από τον τίτλο. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον τίτλο να γίνει Γράφημα αντί για Γράφος;ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Yannis1962 (συζήτησησυνεισφορά) .

Αναζήτηση στο google "Γράφος" πάντως βγάζει αρκετά αποτελέσματα (απο πανεπιστημια τει κλπ) πχ [1] όπου χρησιμοποιειται ο όρος Γράφος (η γραφήματα) Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητη η μετακίνηση του λήμματος. DrSpiros συζήτηση 22:52, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

Και εγώ ως γράφο (ονομ. γράφος) τον έμαθα στο πανεπιστήμιο, αλλά ξέρω ότι λέγεται και γράφημα. Απλά πιστεύω ότι το γράφημα μπορεί να έχει και άλλες έννοιες (όπως την έννοια της γραφικής παράστασης, βλέπε wikt:γράφημα ή την έννοια του γλωσσολογικού όρου grapheme), ενώ η λέξη γράφος είναι πιο ακριβής (wikt:γράφος). Αυτή είναι η γνώμη μου. --Kupirijo (συζήτηση) 14:06, 16 Απριλίου 2019 (UTC)