Συζήτηση:Αρχαία Ήπειρος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος[επεξεργασία κώδικα]

Σκέφτηκα ότι μήπως πρέπει να αλλάζαμε τον τίτλο, ένα σημείο και μετά τον διώξανε τον βασιλιά τους (αβασίλευτο Κοινό των Ηπειρωτών). Να το κάνουμε 'αρχαίο κράτος της Ηπείρου' καλύτερα;Alexikoua 20:07, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC) Ωραία λύση, το 'αρχαία'.Alexikoua 22:22, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Καλησπέρα! Θα ψήφιζα υπέρ της διατήρησης του ονόματος ως έχει, ωστόσο αν κρίνεται πως πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε, μήπως θα ήταν καλύτερο και λιγότερο μακροσκελές το «Αρχαία Ήπειρος» σύμφωνα με τα πρότυπα του «Αρχαία Ρώμη», «Αρχαία Σπάρτη», «Αρχαία Κόρινθος» για τους αρχαίους πολιτισμούς; Atlantia 20:13, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Δεν είναι θέμα ψήφου. Υπάρχει στη βιβλιογραφία ως Βασίλειο; Αν ναι, μένει έτσι. Το άρθρο περιγράφει μόνο το Βασίλειο ή και κάτι άλλο; Μήπως χρειάζονται επιμέρους άρθρα, ένα για την Αρχαίο Ήπειρο, ένα για το Βασίλειο της Ηπείρου και ένα για το Κοινό των Ηπειρωτών; --Focal Point 22:37, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Οι πηγές αποφεύγουν να δίνουν την ονομασία βασίλειο, καθώς από το 230π.Χ. περίπου μέχρι το 167 π.Χ. υπήρχε πολίτευμα αβασίλευτο. Το 'Αρχαία Ήπειρος' φαίνεται πιο σωστό, καθώς αναφερόμαστε σε όλο το χρονικό φάσμα του συγκεκριμένου κράτους.

Σίγουρα στην πορεία μπορούν να δημιουργηθούν και τα επί μέρους άρθρα, με πιο λεπτομερείς πληροφορίες.Alexikoua 14:32, 8 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Συμφωνώ με την πρόταση μετακίνησης στο Αρχαία Ήπειρος. --Focal Point 17:28, 8 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Request[επεξεργασία κώδικα]

Could someone translate this in Greek? Thanks

Map of ancient Epirus and environs (English).svg