Συζήτηση:Αρματολοί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το άρθρο είναι αντιγραφή και μετάφραση (αναφέρομαι στην αρχική του μορφή) από το αντίστοιχο της Britannica. Για μένα κακώς αφέθηκε τόσο καιρό και δεν διαγράφηκε.--Kassianos 09:19, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)

Χμ, νομίζω ότι μάλλον παράφραση είναι παρά ακριβής αντιγραφή (υπάρχουν βέβαια αυτούσιες φράσεις). Πάντως μάλλον μπορεί να το φτιάξει κάποιος από αυτούς που δούλεψαν πάνω στο άρθρο. Btw, αν βλέπεις ένα αντιγραμμένο άρθρο, μπορείς να βάζεις το πρότυπο {{copyright}} στο πάνω μέρος της σελίδας και να αιτιολογείς ανάλογα στη σελίδα συζήτησης - Badseed απάντηση 11:43, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)

Οι αρματωλοί ΔΕΝ υπήρχαν από τη βυζαντινή περίοδο! Όποιος υποστηρίζει αυτό, ας βάλει καμιά παραπομπή! Το άρθρο μπάζει από παντού!

Πολύ σωστά. Προσπάθησα να συμμαζέψω το λήμμα. Μετακίνησα τη σελίδα, γιατί στο σώμα του κειμένου ήταν παντού γραμμένο «αρματολός» με όμικρον, όπως άλλωστε το έχουν και τα λεξικά (Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη και Μπαμπινιώτη). Φυσικά η λέξη δεν έχει σχέση με το αμαρτωλός (!) Και ούτε ο Κροκόδειλος Κλαδάς υπήρξε αρματολός (ήταν stradioto).--Mimis Amimitos (συζήτηση) 19:54, 18 Ιουλίου 2013 (UTC)