Συζήτηση:Αριστείο Ανδρείας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ερωτηματικό και ελλείψεις[επεξεργασία κώδικα]

ενώ εδώ λέμε ότι άρχισε η απονομή το 1917 (αντίστοιχα και ο Δημήτριος Κατζίκας). Τι να συμβαίνει άραγε;

  • στο αγγλικό λήμμα αναφέρεται: instituted three times, first on 13 May 1913 during the Balkan Wars but not issued until 1921 during the Greco-Turkish War of 1919–1922, then on 11 November 1940 shortly after the outbreak of the Greco-Italian War and finally in 1974. Εδώ δεν τα έχουμε ακόμη αυτά.

--Focal Point 13:06, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Καλησπέρα Focal! Έχω την εντύπωση ότι το άνω "Αριστείο Ανδρείας" είναι το Αριστείο του Αγώνος, και όχι το καθαυτό Αριστείο Ανδρείας, το οποίο με πάσα βεβαιότητα συστάθηκε το 1913.--Κώστας 17:30, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Καλησπέρα Κώστα, καλά τα λες, αλλά δεν είναι σύμπτωση ότι το Αριστείο του Αγώνος (ή όπως το λέει το λήμμα Αριστείο του Αγώνα), αναφέρεται με το εδώ όνομα, ως «Αριστείο Ανδρείας», κάτι που μας παραπλανά. Νομίζω ότι πρέπει να μπει ένα μικρό κειμενάκι και εδώ και εκεί στο Αριστείο του Αγώνα, με μια αποσαφήνιση στην αρχή του λήμματος: «:Με το όνομα Αριστείο Ανδρείας αναφέρεται επίσης και το Αριστείο του Αγώνα του 1833», είτε «Το παρόν Αριστείο αναφέρεται και με το όνομα Αριστείο Ανδρείας, όνομα που αρκετές δεκαετίες αργότερα χρησιμοποιήθηκε για το μετάλλιο του 1913 Αριστείο Ανδρείας» . --Focal Point 20:41, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Το ερώτημα Focal είναι πώς χρησιμοποιείται ο όρος "αριστείο ανδρείας". Κάθε πολεμικό παράσημο είναι "αριστείο ανδρείας", αλλά στην Ελλάδα ένα είναι το "Αριστείο Ανδρείας". Επιπλέον, δεν είναι καθόλου σαφές από πού προέρχεται αυτή η χρήση στο εν λόγω άρθρο. Είναι από πηγές της εποχής (19ος αιώνας), είναι (παρ)ερμηνεία του Καψιδέλη, ή μήπως ο χρήστης που έγραψε το άρθρο μπέρδεψε τα παράσημα? Εάν όντως τεκμηριώνεται χρήση του όρου "αριστείο ανδρείας" για το Αριστείο Αγώνος από πρωτογενείς πηγές, τότε φυσικά και να προστεθεί η διευκρίνηση. Στις άλλες περιπτώσεις δεν χρειάζεται. --Κώστας 18:09, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)