Συζήτηση:Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πράγματι, το άρθρο είναι ελληνοκεντρικό διότι ο σκοπός μου ήταν να παρουσιάσω την κατάσταση όπως έχει στην Ελλάδα. Μήπως να άλλαζα τον τίτλο σε «Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών (Ελλάδα)» για να είναι πιο σαφές; Abu-dimitri (συζήτηση) 19:12, 12 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Ναι, αυτό θα ήταν πιο σωστό. Πιο καλός τίτλος «Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελλάδα». --cubic[*]star 19:16, 12 Νοεμβρίου 2015 (UTC)
Ναι συμφωνώ. Και σε αυτή την περίπτωση δεν θα τίθεται πλέον λόγος για ελληνοκεντρικότητα -που ούτε και τώρα θα έπρεπε να συζητείται- όπως βέβαια δεν υπάρχει ούτε θέμα εγκυκλοπαιδικότητας και κακώς τοποθετήθηκε σήμανση. Είναι ζήτημα που ταλανίζει δεκαετίες τον εκπαιδευτικό τομέα με πληθώρα στοιχείων και αναφορών στο διαδίκτυο, σε βιβλιοθήκες και ατέρμονους διαλόγους θεολόγων, κρατικών παραγόντων και λοιπών.—Corleone μη τα μασάς!@ 19:25, 12 Νοεμβρίου 2015 (UTC)
Νομίζω ότι δεν μπορώ να αλλάξω εγώ τον τίτλο. Πώς γίνεται; Πρέπει να το ζητήσω στο σημειωματάριο των διαχειριστών; Abu-dimitri (συζήτηση) 13:07, 13 Νοεμβρίου 2015 (UTC)
Άλλαξα τον τίτλο σε αυτόν που πρότεινε ο CubicStar. Abu-dimitri (συζήτηση) 17:27, 13 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Εγκυκλοπαιδικότητα υπάρχει; --Ttzavarasσυζήτηση 19:43, 12 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει και νομίζω δεν είμαι υποκειμενικός. Νομίζω πως εκτός από αλλόθρησκους ή ετερόδοξους μαθητές το σύνολο του εκπαιδευτικού κλάδου, σε όλα τα επίπεδα, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το γεγονός αυτό. Και είναι κάτι που προβάλλεται ή γνωστοποιείται ευρέως στην χώρα μας εδώ και χρόνια είτε με καλή, είτε με κακή διάθεση.—Corleone μη τα μασάς!@ 19:59, 12 Νοεμβρίου 2015 (UTC)
Δεν κατάλαβα γιατί τέθηκε το θέμα της εγκυκλοπαιδικότητας. Σύμφωνα με την σχετική σελίδα:
«Τα λήμματα της Βικιπαίδειας καλύπτουν αξιοσημείωτα θέματα - αυτά που έχουν κερδίσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσοχή του κόσμου γενικότερα κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου και δεν εξαιρούνται για άλλους λόγους. Θεωρούμε ότι ενδείξεις από αξιόπιστες ανεξάρτητες πηγές, όπως έγκριτα περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες, τεκμηριώνουν αυτή την προσοχή.»
Νομίζω το θέμα απασχολεί εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες οικογένειες κάθε χρόνο, ειδικά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι πηγές είναι νόμοι, εγκύκλιοι και άρθρα εφημερίδων κυρίως. Abu-dimitri (συζήτηση) 13:03, 13 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Πράγματι, αυτά τα λήμματα-ρεπορτάζ είναι καμία φορά οριακά. Η πρωτότυπη έρευνα είναι ένα άλλο πιθανό πρόβλημα. --cubic[*]star 19:51, 12 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Δεν νομίζω ότι συντρέχει περίπτωση πρωτότυπης έρευνας. Κατάθεση τεκμηριωμένων με τρίτες πηγές στοιχείων έχουμε, με ουδέτερη διάθεση και λογική σειρά.—Corleone μη τα μασάς!@ 19:59, 12 Νοεμβρίου 2015 (UTC)