Συζήτηση:Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Ελλάδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ελληνοκεντρικό[επεξεργασία κώδικα]

Προτείνω να τιτλοφορήσουμε το άρθρο Ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Ελλάδα) γιατί ως έχει τώρα δείχνει Ελληνοκεντρικό.--Nikoguardσυζήτηση 06:18, 29 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Να σου πω, όταν έγραφα το άρθρο σκέφτηκα να το ονομάσω ΔΑΕΕΒ, που είναι ο επίσημος τίτλος. Αλλά όλοι λένε Αντιτρομοκρατική (πολίτες και ΜΜΕ) οπότε το ονόμασα έτσι. Δε νομίζω ότι είναι ελληνοκεντρικό, γιατί δε μιλά γενικά για τα αντιτρομοκρατικά μέτρα (counter-terrorism, που πρέπει να'ναι ξεχωριστό άρθρο), αλλά περιγράφει μία ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Βέβαια αντιτρομοκρατικές υπάρχουν σε άλλες χώρες, όμως ονομάζονται π.χ. FBI, GSG, FSB και έτσι είναι ευρέως γνωστές. Ανδρέας Κρυστάλλης 11:54, 29 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Με το «ελληνοκεντρικό» εννοεί πως αντιτρομοκρατική υπηρεσία μπορεί να έχει οποιαδήποτε χώρα, χωρίς απαραίτητα να έχει ένα πασίγνωστο όνομα όπως το FBI. Για παράδειγμα πώς θα ξεχώριζες την αντίστοιχη υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας ή της Μάλτας; Νομίζω πως έστω ένα (Ελλάδα) στον τίτλο είναι απαραίτητο. Atlantia 14:17, 2 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Ίσως δεν έδωσα αρκετές διευκρινήσεις για το Ελληνοκεντρικό τις οποίες έδωσε με ακρίβεια η Atlantia και με τις οποίες συμφωνώ. Οπότε προχωρώ στην μετονομασία του άρθρου και την αφαίρεση της σχετικής σήμανσης.--Nikoguardσυζήτηση 11:08, 3 Οκτωβρίου 2011 (UTC)