Συζήτηση:Αντί (περιοδικό)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 20:47, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Διορθώθηκε.Sardath 23:21, 15 Αυγούστου 2011 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο 22-10-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Η πρόταση αυτή δεν βγάζει νόημα:

Όταν πρωτοξεκίνησε, αλλά και κατά την εποχή της επανέκδοσής του, το αμερικανικό περιοδικό Ramparts του κινήματος New Left (Νέα Αριστερά), άρθρα του οποίου μεταφράστηκαν και αναδημοσιεύθηκαν στο Αντί.[1] Αναφορά: Γιάννης Ρέντζος 2.84.215.216 02:12, 22 Οκτωβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Έγινε

Παραπλανητική τεκμηρίωση[επεξεργασία κώδικα]

Από το 2017 μέχρι και πρόσφατα (Φεβρ. 2020), το λήμμα για το περιοδικό Αντί έχει υποστεί κατ' επανάληψη αλλαγές από κάποιον ανώνυμο (δλδ. δεν παρουσιάζει ούτε καν ψευδώνυμο), ο οποίος θέλει να αποδείξει - σώνει και καλά - πως το Αντί και ο εκδότης του λαδώνονταν από τη Δεξιά για να επιτίθενται «από τα αριστερά» στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ. Ο ανώνυμος επικαλείται ως πηγές φύλλα εφημερίδων του 1991-1993 τα οποία δεν είναι προσβάσιμα μέσω του Internet, και συνεπώς είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν για κάποιον που δεν βρίσκεται κοντά σε κάποια μεγάλη ελληνική βιβλιοθήκη.

Στο παρελθόν αλλά και στις πλέον πρόσφατες αλλαγές που έκανε στο λήμμα, ο ανώνυμος μπερδεύει σκοπίμως το σκάνδαλο Κοσκωτά και τη δίκη στην οποία κατέθεσε ο εκδότης του Αντί (1991-1992) με το σκάνδαλο των μυστικών κονδυλίων του 1993.

Ο ανώνυμος έγραψε πως το Αντί «εισέπραττε από 45 έως και 60 εκατομμύρια δραχμές κάθε χρόνο μεταξύ 1990 και 1993» και παραπέμπει γι' αυτό σε φύλλα της εφημερίδας Έθνος και σε τότε δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Όπως μπορεί να διαβάσει οποιοσδήποτε στο on-line αρχείο του Αντί στο site της Βιβλιοθήκης της Παντείου, οι τότε φιλοπασοκικές εφημερίδες κατηγόρησαν το Αντί ότι λάβαινε 30 εκατ. δρχ. το χρόνο. Και εμφανώς επρόκειτο για κατηγορία και όχι για αποδεδειγμένη αλήθεια, όπως το παρουσιάζει ο ανώνυμος. Όσο για τις δηλώσεις των τότε στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν καμιά εγκυκλοπαιδική αξία.

Τέλος ο ανώνυμος αλλοίωσε το λήμμα γράφοντας πως το Αντί «επικαλέστηκε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι καταγγελίες για παράνομο χρηματισμό μέσων ενημέρωσης από μυστικά κονδύλια ερευνήθηκαν από τις δικαστικές Αρχές, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν». Στην πραγματικότητα αυτό δεν το επικαλέστηκε το περιοδικό, αλλά το έγραψε ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας το 2009.

Όλες οι αλλαγές στο λήμμα από τον ανώνυμο ήταν μάλλον παραπλανητικές και δεν έχουν θέση σε ένα εγκυκλοπαιδικό μέσο σαν την Βικιπαίδεια. Θα προσπαθήσω να επαναφέρω το λήμμα σε μια πιο ουδέτερη μορφή και θα αφήσω σ' αυτό και τις ελλιπείς παραπομπές του ανώνυμου (με σχετική ένδειξη). Ελπίζω μόνον ο ανώνυμος να μην ξαναβανδαλίσει το λήμμα για να αποδείξει τη δική του «αλήθεια». --Flashdart2 (συζήτηση) 03:21, 2 Μαρτίου 2020 (UTC)[απάντηση]