Συζήτηση:Ανθολογία του Πλανούδη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Όπως έχει αναφερθεί (και διαγραφεί) κατ’ επανάληψιν στα άρθρα «Παλατινή Ανθολογία», «Ελληνική Ανθολογία» και «Κατάλογος ποιητών της Παλατινής Ανθολογίας», αλλά και στις σελίδες συζήτησης των άρθρων αυτών, μικρό μόνο μέρος της Ανθολογίας του Πλανούδη (το ένα έκτο, 388 -και όχι 397- επιγράμματα) αποτελεί μέρος της Παλατινής ή Ελληνικής Ανθολογίας ως το δέκατο έκτο βιβλίο αυτής (Dubner, Paton, Beckby etc.) Τα υπόλοιπα επιγράμματα του Πλανούδη δεν αποτελούν μέρος καμιάς άλλης ανθολογίας πλην της δικής του.---Pagaeos 22:25, 10 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Πρόσθεσε αναφορά και βάλε το σωστό αριθμό επιγραμμάτων. Όσο αφορά αυτή τη φράση που τόσο σε πειράζει, τα παράπονα στον Dübner που ονομάζει το έργο του Epigrammatum Anthologia Palatina cum Planudeis et appendice nova και στους πολλούς άλλους που έχω αναφέρει. Όσο για αυτό που γράφεις στο τέλος, τα υπόλοιπα επιγράμματα του Πλανούδη είναι ίδια με αυτά που έχει και η Παλατινή Ανθολογία (με ή χωρίς τις παρεμβάσεις του Πλανούδη), άρα το συμπέρασμά σου μου είναι ακατανόητο. Δεν επιθυμώ να μου απαντήσεις, απλά το σημειώνω μην διαβάσει κανένας περαστικός και αναρωτιέται. --Focal Point 23:35, 10 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες γιατί για μια-δυο εβδομάδες, το άρθρο παρουσίαζε (λανθασμένα) τον αριθμό που αναφέρθηκε παραπάνω, με βάση πηγή που βρήκα. Λίγο πιο προσεκτική έρευνα, δείχνει ότι η προηγούμενη έκδοση δεν ήταν λάθος, στη βιβλιογραφία παρουσιάζονται τα 397 επιγράμματα (αλλά και 395, αλλά και 388 - λανθασμένα). Το λάθος αποκαταστάθηκε. --Focal Point 21:59, 23 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)