Συζήτηση:Αιθάνιο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
A Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Α κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
  1. Βιολογική και περιβαντολλογική σημασία: 1 (Μεσαία: Ως συστατικό του φυσικού αερίου κσι του βιαερίου).
  2. Σημασία άμεσων εφαρμογών και παραγώγων του: 3 (Ύψιστη).
  3. Αριθμός άμεσων παραγώγων: 0 (αλκάνιο).
  4. Δημοφιλία: 3 (Πασίγνωστο).

M.O.: 7/4 → Υψηλή σπουδαιότητα. --Vchorozopoulos 12:26, 16 Αυγούστου 2011 (UTC)

Γιατί μεταφέρθηκε η κατηγορία υδρογονάνθρακες;Πer 17:48, 2 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Αφού είναι αλκάνιο προφανώς θα είναι και υδρογονάνθρακας. Για τον ίδιο λόγο αφαιρέθηκε και η Κατηγορία: Χημεία, Χημικές ουσίες και Οργανικές ενώσεις.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:05, 2 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)
Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει η κατηγορία χημεία, για κάποιον αναγνώστη που δεν ξέρει χημεία. Επιπλέον, αυτή η αφαίρεση θα πρέπει να γίνει και σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα.Πer 15:09, 3 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)
Με αυτή τη λογική διαλύεται όλη η λογική και η χρησιμότητα του δέντρου κατηγοριών. Με το να μπει το αιθάνιο σε 15 κατηγορίες σύγχυση θα πάθει αυτός που δεν ξέρει χημεία. Τα άρθρα πρέπει να μπαίνουν μόνο στη θυγατρική κατηγορία και όχι στις μητρικές. Έχει συζητηθεί αρκετά κατά το παρελθόν.
Αν θέλει κάποιος να μάθει τι είναι τα αλκάνια μπορεί να πατήσει το σύνδεσμο. Αν δει ότι το άρθρο ανήκει και στην κατηγορία αλκάνια και στην κατηγορία υδρογονάνθρακες το λογικό είναι να θεωρήσει ότι αλκάνια και υδρογονάνθρακες είναι κάτι το ξεχωριστό. Αν δει όμως ότι τα αλκάνια είναι υποκατηγορία των υδρογονανθράκων θα καταλάβει καλύτερά μάλλον τη σχέση μεταξύ των δύο.
Σαφώς και θα γίνει και στα υπόλοιπα άρθρα. Θα το κάνω μόλις βρω χρόνο και όρεξη, εκτός βέβαια αν φιλοτημηθεί κάνεις άλλος πρώτα.

--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:02, 3 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Μήπως όμως χρειάζεται να υπάρχουν δύο ταμπέλες κατηγοριών, μία για τη θυγατρική κατηγορία και μία για την επιστήμη που ανήκει; Μία η ταμπέλα Αλκάνια και μία ταμπέλα Χημεία. Σε ποιο σημείο έχει συζητηθεί το θέμα; Πer 08:43, 4 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Μία από τις συζητήσεις μπορείς να δεις εδώ--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 21:06, 5 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Παρατηρώ ότι οι Χημικοί της Βικιπαίδειας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα των πολλών κατηγοριών. Μάλλον χρειάζεται να φαίνονται και οι προηγούμενς κατηγορίες, τουλάχιστον αν όχι με αυτόν τρόπο, με κάποιον άλλον.Πer 11:24, 7 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Οι (ελάχιστοι δυστυχώς) χημικοί της ελληνικής Βικιπαίδειας δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο ότι έχουν και πλήρη κατανόηση μιας αποτελεσματικής και αποδοτικής κατηγοριοποίησης. Αν ρίξεις μια ενδεικτική ματιά στο άρθρο για το αιθάνιο σε άλλες μεγάλες Βικιπαίδειες θα δεις ότι λίγο πολύ ακολουθούν την ίδια λογική κατηγοριοποίησης με εμάς.

Αν θέλεις να προτείνεις αλλαγή του τρόπου κατηγοριοποίησης μπορείς να το κάνεις κάπου γενικά. Δε θα κάνουμε πειραματόζωο την κατηγορία:Χημεία ούτε μπορεί σε αυτή να ακολουθούμε διαφορετική λογική κατηγοριοποίησης ή διαφορετική παρουσίαση των κατηγοριών.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:42, 7 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)