Συζήτηση:Αεροπορία Στρατού (Ελλάδα)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Θεωρώ ότι ιστορικά σωστό είναι να κοπεί στα δύο τα άρθρο καθώς αναφέρεται σε δύο διαφορετικές περιόδους που ανήκαν οργανικά σε διαφορατικά σώματα του Στρατού Ξηράς: 1. Την Αεροπορική Υπηρεσία Στρατού ή Αερ. Σώμα ή Στρατιωτική Αεροπορία (μετεξέλιξη του Λόχου Αεροπόρων), που υπάχθηκε ολοκληρωτικά στην Πολεμική Αεροπορία το 1930, 2. Της σύγχρονης Αεροπορίας Στρατού (μετά το 1950).Alexikoua 20:02, 27 Ιουλίου 2011 (UTC)

Θα συμφωνήσω μαζί σου , Γενικά πιστεύω ότι όλο το πρώτο μέρος του άρθρου έχει να κάνει με την ϊδρυση της Πολεμικής αεροπορίας και όχι με την Αεροπορία Στρατού .Tromios 09:48, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αεροπορία Στρατού[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω για το συγκεκριμένο άρθρο αν γνωρίζεις , ποιές πηγές χρησιμοποιούνται για την εγγραφή τού ? Από την Σελίδα του ΓΕΣ και την Διεύθυνση Αεροπορίας στρατού αναφέρεται ότι "... Χρονική αφετηρία της Αεροπορίας Στρατού θεωρείται το έτος 1947 ..."

Το 1912 έχουμε το πρώτο ( Στρατιωτικό )αεροπορικό σώμα στην Ελλάδα ( και όχι την έναρξη της Αεροπορίας Στρατού ). Οι τρεις ( απο τους 6 συνολικά ) πρώτοι αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία ήταν του Ελληνικού Στρατού .

Αναφέρει το άρθρο ότι ".. η εκπαίδευση γινόταν σε μονάδες της αεροπορίας ..." Η εκπαίδευση γινόταν στην Σχολή αεροπορίας στο Τατόϊ .

Αναφέρει "..τα 1952 ιδρύεται στα Μέγαρα η Σχολή Εναέριας Παρατήρησης..." Η σχολή λεγόταν Σχολή Χειριστών Εναέριας Παρατήρησης(Ε.ΠΑΡ) . Τα πρώτα αεροσκάφη ήταν AUSTER & HARVARD της (Ε.ΠΑΡ) η οποία οργανώθηκε το 1948 τα Piper ήταν της 190 (Μ.ΕΠΑΡ) η οποία συγκροτήθηκε το 1950 . Πρώτα ήταν δλδ ενα τμήμα Εναέριας Παρατήρησεις ( Ε.ΠΑΡ ) και μετά η 190 Μοίρα Εναέριας Παρατήρησης (Μ.Ε.ΠΑΡ.)

Γενικά πιστεύω ότι όλο το πρώτο μέρος του άρθρου έχει να κάνει με την ϊδρυση της Πολεμικής αεροπορίας και όχι με την Αεροπορία Στρατού , υπάχει μια σύγχυση όσον αφορά της πληροφορίες κατά την άποψη μου .

Νομίζω δε , ότι μόνη πηγή είναι η ιστοσελίδα Typos.com.cy

Πηγές μου[επεξεργασία κώδικα]

  • ΔΑΣ
  • [1]
  • Army Aviation
  • Hellenic Army Aviation
  • Η ΗΧΩ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ, έτος Α’ τεύχος 2
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ, τεύχος 1ο , Ιανουαρίου 1971, της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού .

Πιστεύω ότι το άρθρο χρειάζεται καλύτερη προσέγγιση και περισσότερες πληροφορίες για την Αεροπορία Στρατού δεν ξέρω άν θα πρέπει στο μέλλον να δημιουργηθεί και ξεχωριστό άρθρο για της Μοίρες Ε.ΠΑΡ αλλά και για την Σχολή Αεροπορίας Στρατού . Tromios

Συμφωνώ. το άρθρο ως έχει τώρα είναι εντελώς εκτός θέματος. --Focal Point 07:15, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Μικροβελτιώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Οι χρόνοι θέλουν ομοιομορφία και να αποφεύγεται ο μέλλοντας. Θα αλλάξω ένα-δυο για παράδειγμα, αλλά δεν θα τα ψειρίσω για να επικεντρωθώ σε μερικά σημεία που είναι σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου. --Focal Point 19:52, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]