Συζήτηση:Ίναχος (μυθολογία)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Σχόλιο 31-8-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Μάλλον κατά τον κατακλυσμό του Ωγυγού βασίλεψε ο Ίναχος ή ο υιός του ο Φορωνέας κάποιος εκ των δύο έσωσε τους κατοίκους.

«Πρώτος παρ’ Αθηναίοις μνημονεύεται Ώγυγος καθ’ όν Έλλησιν ο μέγας και παλαιός ιστορείται κατακλυσμός. Τούτο λέγεται συγχρονίσαι Φορωνεύς ο Ινάχου, Αργείων βασιλεύς» Ευσέβιος Καισαρείας, Χρονικών Α.

Δεν μπορεί να βασίλεψε αυτός κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα για έναν ακόμα λόγο, επειδή ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα έγινε επειδή ο Λυκάωνας απόγονος του Ίναχου και του Φορωνέα έκανε στην Αρκαδία ανθρωποθυσίες, ο Δίας οργίστηκε και θέλησε να αφανίσει αυτόν, τον Λυκάωνα δηλαδή και τους γιους του (κάποιοι λένε όλο το χάλκινο γένος) Στην συνέχεια έγιναν τα γνωστά με τον Προμηθέα και τον Δευκαλίωνα... (Απολλοδώρος ο.π Τζέτζης -Εις τον Λυκόφρωνα 481 (Παυσανίας Η' 3,1) (Οβίδιος- Μεταμορφώσεις Ι 230 κεξ.) Αναφορά: 81.186.22.172 08:51, 31 Αυγούστου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα σχολεία δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δουλειά να γράφουν ασυναρτησίες στο εγχείρημα.--Μαστίχα, κάρδαμο, κανέλα (συζήτηση) 08:55, 31 Αυγούστου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ίναχος ->Κατακλυσμός Ωγυγού και όχι Δευκαλίωνος[επεξεργασία κώδικα]

Σε συνέχεια του προηγούμενου, είναι γνωστό ότι υπήρξε έπος "Φορωνίς" το οποίο ανάφερε όλα τα γεγονότα κατά την βασιλεία των Ιναχίδων πως αναδιοργάνωσαν τους ανθρώπους μετά τον κατακλυσμό του Ωγυγού όμως δεν διασώθηκε.