Συζήτηση:Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας[επεξεργασία κώδικα]

Κατ’ αρχάς να ζητήσω συγγνώμη από την κοινότητα, διότι δημιούργησα ένα λήμμα που ήδη προϋπήρχε, αλλά με άλλο τίτλο. Στην αναζήτηση βάζω πάντοτε και τον νομό, οπότε δεν μου βγήκε λήμμα Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας και συμπέρανα ότι δεν υπήρχε.

Ωστόσο, διαβάζοντας τώρα το λήμμα Άνω Σκαφιδωτή, διαπιστώνω ότι έχει πολλά προβλήματα, κάτι που επισημαίνεται και από τα 3 πινακάκια στην αρχή του. Είναι παλαιάς «κοπής» και φαίνεται ότι ο/οι συντάκτες του (πιθανόν με καταγωγή από τον οικισμό) έχουν αντιγράψει κείμενο από κάποια πηγή που περισσότερο έχει «τουριστική» χροιά. Στα περισσότερα σημεία του είναι μη-εγκυκλοπαιδικό και περιέχει παραγράφους του τύπου «...είναι ιδανικό μέρος για ξεκούραση, περπάτημα στο δάσος, πικ-νικ, ποδηλασία βουνού, μάζεμα λουλουδιών και αρωματικών φυτών καθώς και φωτογράφηση», «..το θρόισμα των φύλων από τα δέντρα και το κελάιδισμα των πουλιών θα σας μείνει αλησμόνητο.. «...μπορείτε να αφήσετε κάπου ένα κασετόφωνο και να γεμίσετε μια κασέτα από μια ανεπανάληπτη συναυλία πουλιών...». Επίσης, έχει πολλές πληροφορίες για το φυτό «παιώνια» και ορειβατικές διαδρομές που αφορούν σε ένα ευρύτερο λήμμα και όχι μόνο το συγκεκριμένο, οπότε θα μπορούσαν να έχουν μικρότερη έκταση. Ωστόσο έχει και κάποιες πληροφορίες που είναι χρήσιμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω.

Συμπερασματικά, προτείνω το αντίστροφο: να μεταφερθούν οι σημαντικές πληροφορίες του λήμματος Άνω Σκαφιδωτή στο Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας -που έχει και ορθότερο τίτλο- και να γίνει ανακατεύθυνση προς το τελευταίο. Μπορώ να το αναλάβω ο ίδιος και να μου πείτε τη γνώμη σας για το λήμμα που θα προκύψει.

Ευχαριστώ

Verbarius (συζήτηση) 08:01, 18 Ιουνίου 2022 (UTC)[απάντηση]

@Verbarius Η πιο σωστή λύση είναι να μεταφέρετε αυτά που γράψατε στο παλιό λήμμα και στη συνέχεια, αφού κάνετε την όποια επιμέλεια νομίζετε σωστή, να ζητήσετε από τους διαχειριστές να το μετακινήσουν στο νέο τίτλο (το νέο λήμμα αρχικά θα διαγραφεί για τις ανάγκες της μετακίνησης και στη συνέχεια θα αναδημιουργηθεί). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 08:25, 18 Ιουνίου 2022 (UTC)[απάντηση]
Εντάξει, ευχαριστώ πολύ!
Verbarius (συζήτηση) 09:02, 18 Ιουνίου 2022 (UTC)[απάντηση]
Το λήημα Άνω Σκαφιδωτή είναι έτοιμο
Verbarius (συζήτηση) 10:28, 18 Ιουνίου 2022 (UTC)[απάντηση]