Συζήτηση:Άννα Μαρία Λουίζα των Μεδίκων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στο πινακάκι με τις πληροφορίες προσώπου υπάρχει τίτλος "ιδιότητα" και σε αυτόν υπάρχει το P106 από τα wikidata. Τα 2 προβλήματα που παρατήρησα είναι τα εξής:

  1. Από τα wikidata έρχεται μια πληροφορία που υπάρχει εκεί. Ενώ υπήρχε ήδη καταχωρημένο P2521 για άλλες γλώσσες, αλλά όχι πληροφορία P2521 για τα ελληνικά, το λογισμικό επέλεξε να φέρει τον κύριο τίτλο σαν default. Αυτό είναι γενικά απαράδεκτο και θα ήταν σαν να έφερνε ως default μια άλλη γλώσσα αν δεν υπήρχε αντίστοιχο ελληνικό. Αν αυτό δεν αλλάζει στα wikidata, τότε το όποιο πρότυπο ή module χρησιμοποιεί τέτοια δεδομένα εδώ, θα πρέπει πάντα να ελέγχει αυτές τις καταστάσεις και σε ανάλογη περίπτωση να μην φέρνει την αρσενική εκδοχή της ιδιότητας (ακόμη και για ιδιότητες οι οποίες στα ελληνικά είναι ίδιες, όπως π.χ. γιατρός) παρά ή την P2521 (ή ανάλογη) ή καμία. Δεν επιτρέπεται να εμφανίζουμε συνειδητά αγραμματοσύνη στους αναγνώστες. Πολύ χειρότερα δε αν το σκεπτικό είναι (που δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι έτσι) ας το βάλουμε, να μας κάνουν παρατήρηση, να βρεθεί κάποιος να το διορθώσει.
  2. Από τα wikidata, έρχεται η πληροφορία ότι είναι συλλέκτρια τέχνης (το άλλαξα πριν λίγο). Καταρχήν για ένα πρόσωπο με ιδιότητα συλλέκτρια τέχνης θα έπρεπε να υπάρχει στη σελίδα μία τουλάχιστον πρόταση που να το τεκμηριώνει αυτό (με αντίστοιχες πηγές και όχι με εκτιμήσεις ότι: Ε, αφού ο μπαμπάς της είχε λεφτά και πίνακες τότε ήταν συλλέκτρια τέχνης). Δεύτερον ο χαρακτηρισμός ιδιότητα με κάνει να πιστεύω (και υποθέτω τον περισσότερο κόσμο επίσης) ότι είναι η ιδιότητα για την οποία έγινε γνωστή και εξ αιτίας της οποίας έχουμε γι αυτήν λήμμα. Αλλά, τουλάχιστον από το υπάρχον κείμενο, δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Εκτός αν η ενασχόλησή της με την επίβλεψη της ολοκλήρωσης της πρόσοψης της Βασιλικής του Αγίου Λαυρεντίου που αναφέρεται στο κείμενο, θεωρούμε ότι έγινε για να "συλλέξει" από εκεί έργα τέχνης.

--Xoristzatziki (συζήτηση) 13:01, 12 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]