Συζήτηση:Άθλοι του Ηρακλή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στο άρθρο Ηρακλής υπάρχουν ήδη και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια οι άθλοι του Ηρακλή. Το παρόν θα μπορούσε κάλλιστα να διαγραφεί. --Veron 22:23, 14 Ιουνίου 2006 (UTC)

Είπα να το κάνω ανακατεύθυνση, μετά όμως σκέφτηκα ότι ίσως οι άθλοι του Ηρακλή σαν μύθος έχουν κάποιο συγκεκριμένη σημασία σαν μυθοπλασία γύρω από την τότε πολιτισμική ή κοινωνική ανάπτυξη (είναι δηλαδή κάποιες αλληγορίες, όπως ο Ερυμάνθιος Κάπρος). ΑΝ υπάρχει ένα τέτοιο μπάκραουντ και βρεθεί κανείς να το γράψει, προτείνω να μείνει. Αλλιώς ανακατεύθυνση ή και διαγραφή - Badseed απάντηση 22:27, 14 Ιουνίου 2006 (UTC)

  • ο ταύρος που σκότωσε(?) ο Ηρακλής δεν ήταν ο μινώταυρος αλλά κάποιος πολυ τρομερός ταύρος (έβγαζε και φλόγες από τα ρουθούνια?) κατά μία εκδοχή ήταν ο πατέρας του Μινώταυρου και ο Ηρακλής δεν τον σκότωσε αλλά τον έπιασε και τον κατεύασε στην πελοπόννησο μετά ο ταύρος έφυγε ελεύθερος και ήταν ο ίδιος ταύρος που σκότωσε ο Θησέας (πρην πάει στην κρήτη όπου σκότωσε τον μινώταυρο). --Λύκινος 18:28, 20 Ιουλίου 2006 (UTC)
  • να προσθέσω (δεν το σημειώνω στο άρθρο γιατί θα ήθελα μια αναφορά) ότι κατά μία εκδοχή οι άθλοι που έπρεπε να κάνει ο Ηρακλής ήταν δέκα, υποχρεώθηκε να κάνει άλλους δυο γιατί ο ευρυσθέας δεν αναγνώρισε την λερνέα ύδρα (με την δικαιολογία ότι βοηθήθηκε υπέρμετρα από τον ιόλαο) και τον κόπρο του αυγεία (με την δικαιολογείο ότι ο Ηρακλής ζήτησε αμοιβή για την δουλειά την οποία όμως δεν έλαβε καθώς ο αυγείας έμαθε τον λόγο που ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο. ο ευρυσθέας έτσι πρόσθεσε ακόμα δυο απίθανους άθλους (που περιλάμβαν να πάει στην εσπερία και στον κάτω κόσμο) --Λύκινος 18:57, 20 Ιουλίου 2006 (UTC)

Ναι, το τελευταίο του Λύκινος είναι σωστό, αλλά δεν έχω τώρα πρόχειρες λεπτομέρειες και βιβλιογραφικές αναφορές. --Philologus 19:03, 20 Ιουλίου 2006 (UTC)