Συζήτηση:Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αστέρι αξιόλογου λήμματος
Αυτό το λήμμα έχει επιλεγεί ως Επιλεγμένη προσωπικότητα Ορθοδοξίας στη Βικιπύλη Ορθοδοξίας.

Υπάρχει και άλλος άγιος Νεκτάριος για να χρειάζεται το Πενταπόλεως εντός παρενθέσεως;--Κωστής 16:07, 20 Μαΐου 2007 (UTC)

Είναι πιθανό να υπάρχει.Για κάθε πιθανή αποφυγή προτίμησα να το αναφέρω. Εκκλησιαστικά πάντα περιγράφεται η περιοχή επισκοπής που κάθε Άγιος ή μη διετέλεσε επίσκοπος.--Θεοδωρος 16:22, 20 Μαΐου 2007 (UTC)

Ας το βάλουμε χωρίς παρενθέσεις, είναι σαν να τον διαχωρίζουμε από άλλους Αγίους Νεκταρίους έτσι...--Κωστής 16:27, 20 Μαΐου 2007 (UTC)

Όπως νομίζεις.--Θεοδωρος 16:30, 20 Μαΐου 2007 (UTC)

POV[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο είναι εμφανώς γραμμένο από την ορθόδοξη οπτική γωνία, παρουσιάζοντας ως γεγονότα θεωρήσεις που άπτονται της χριστιανικής πίστης και εν γένει χωρίς το απαιτούμενο ουδέτερο ύφος. Καλό είναι να αρκεστούμε στα απολύτως αναγκαία βιογραφικά στοιχεία χωρίς γλαφυρές αναφορές σε θαύματα ή άλλες τουλάχιστον αμφιλεγόμενες αφηγήσεις, αποφεύγοντας τα κοσμητικά επίθετα και την αγιογράφηση. --Dada* 17:54, 14 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Το άρθρο είναι γραμμένο από την μόνη υπάρχουσα οπτική γωνία, παρουσιάζοντας ως γεγονότα όσα καταμαρτυρούνται από την κοινή εμπειρία ανθρώπων του περιβάλλοντος του Αγίου Νεκταρίου και έχει τελείως ουδέτερο ύφος. Απλώς είμαστε τόσο εκκοσμικευμένοι που ιδιότητες όπως πραότητα, υπομονή και συγχωρητικότητα μας έχουν γίνει ξένες και τις συνδέουμε μόνο με αγιογραφήσεις, ξεχνώντας ότι όλοι μας βρισκόμαστε κάπου στην κλίμακα και της πραότητας και της υπομονής και της συγχωρητικότητας, καίτοι όχι και τόσο ψηλά. Τα θαύματα είναι επίσης γεγονότα που καταμαρτυρούνται από το περιβάλλον του Αγίου, ασχέτως και (αδιάφορα) αν για τους περισσότερους είναι πιστευτά ή όχι. Σκοπός μιας βιογραφίας δεν είναι να είναι πιστευτή. Είναι να είναι πραγματική. ...--tidalex 10:46, 20 Αυγούστου 2013 (UTC)

Ἁγνὴ Παρθένε Δέσποινα[επεξεργασία κώδικα]

Καλό είναι να γραφτεί κάτι και για αυτόανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 31.205.245.67 (συζήτησησυνεισφορά) .