Στρατής Χατζηπαναγιώτου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στρατής Χατζηπαναγιώτου
Γενικές πληροφορίες
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
νέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος
οδηγός αγώνων αυτοκινήτου

Ο Στρατής ή Στράτης Χατζηπαναγιώτου είναι Έλληνας δημοσιογράφος, σχολιαστής αγώνων αυτοκινήτου και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, γνωστός με το όνομα που έτρεχε στους αγώνες, ως Στρατισσίνο. Ξεκίνησε τους αγώνες το 1977 έχοντας κατακτήσει πολλές πρώτες νίκες αλλά και πρωταθλήματα Ελλάδος[1], τελευταίος αγώνας ήταν το 21ο Ράλι Παλλάδιο το 2003 [2] , συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να παίρνει μέρος σε ιστορικά Ράλι. Συνοδηγός του για πολλά χρόνια αλλά και σύζυγος στην πραγματική ζωή ήταν η Τόνια Παυλή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 , σπούδασε οικονομικά ενώ ήταν αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης για πολλά χρόνια στο περιοδικό 4-Τροχοί[3]. Έχει χρηματίσει μέλος και μετέπειτα πρόεδρος της εθνικής επιτροπής αγώνων της ΕΛΠΑ (ΕΘΕΑ) [4].

Από το 1983 έως το 1995 ήταν μέλος της ομάδας Nissan Sport Team και με συνοδηγό την συζηγό του Τόνια Παυλή κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Ελλάδος οδηγώντας τα Nissan Sunny GTi-R και GTi-F2[5]. Το 1988 τρέχοντας με την ομάδα Camel Rally Team συνοδηγό τον Κώστα φερτάκη κι οδηγώντας Νισάν Σύλβια 200 sx κατέλαβε την 3η θέση στο Ράλι Χαλκιδικής που ήταν αγώνας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τον κατέταξε στην κατηγορία FISA B' και ήταν μόλις ο 2ος Έλληνας οδηγός , ο άλλος ήταν ο Γιώργος Μοσχούς, έως τότε που εντασσόταν σε αυτή την κατηγορία[6].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]