Σταύρος Κασιμάτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σταύρος Κασιμάτης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1953
Πειραιάς
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμηχανολόγος μηχανικός
πολιτικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαδήμαρχος

Ο Σταύρος Κασιμάτης είναι Δήμαρχος Κορυδαλλού.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1953. Είναι Μηχανολόγος- Μηχανικός Τ.Ε. και πατέρας δυο παιδιών, της Ειρήνης και του Αλέξανδρου.

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος συνεχώς από το 1994. Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού έως το 2003 (Αναπληρωτής Δημάρχου από το 1997), έχοντας αρμοδιότητα στο διάστημα αυτό για όλους τους τομείς του Δήμου. Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής από το 1997.

Εξελέγη Δήμαρχος Κορυδαλλού τον Οκτώβριο του 2006 και επανεξελέγη το Νοέμβριο του 2010. Τον Σεπτέμβριο 2011 εξελέγη μέλος του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Από τις αρχές του 2013 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε.Δ.Α.

Στις 25 Μαΐου του 2014 εξελέγη για 3η συνεχόμενη θητεία Δήμαρχος  με ποσοστό 58,82%. 

Πολιτική δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετείχε στην πρωτοβουλία «Όχι στον ρατσισμό από την κούνια», για την ανάδειξη του ζητήματος της ιθαγένειας των  μεταναστών δεύτερης γενιάς, στην υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας, για την λήψη μέτρων για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες,υπέγραψε το Σύμφωνο  Δημάρχων των Ευρωπαϊκών πόλεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα που αφορούν στην μείωση των εκπομπών CO2 και πρωτοστατεί στον αγώνα του Κορυδαλλιώτικου λαού για την οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη υπερασπιζόμενος παράλληλα τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]