Σιντ, ο μικρός επιστήμονας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Σιντ, ο μικρός επιστήμονας (αγγλικά: Sid the Science Kid, απαντάται και ως Jim Henson's Sid the Science Kid για εμπορικούς λόγους) είναι αμερικανικό τηλεοπτικό κινούμενο σχέδιο του PBS Kids. Προβλήθηκε από τις 1 Σεπτεμβρίου 2008 έως τις 25 Μαρτίου 2013, με 68 επεισόδια που χωρίζονται σε δύο κύκλους. Η σειρά παραγόταν με την βοήθεια υπολογιστή από την The Jim Henson Company και το πρώην συνδεδεμένο με το Δημόσιο Σύστημα Μεταδόσεων (PBS) τηλεοπτικό σταθμό KCET του Λος Άντζελες.

Η παραγωγή ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2008 και αρχικά είχαν ζητηθεί 42 επεισόδια. Έκανε πρεμιέρα την ίδια μέρα με το Μάρθα, το σκυλί που μιλάει στις 1 Σεπτεμβρίου 2008,[1] με δέσμευση να προβάλλεται για τουλάχιστον δύο χρόνια.[2] Ο τίτλος εργασίας του προγράμματος ήταν αρχικά ο "Ποια είναι η μεγάλη ιδέα;" και ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Σιντ, είχε ονομαστεί αρχικά Τζος.[3]

Ο KOCE, το κύριο μέλος του PBS για τη περιοχή του Λος Άντζελες σήμερα, ξεκίνησε τη παραγωγή του προγράμματος αφού ο KCET αποσχίστηκε από το PBS στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The Jim Henson Company and KCET in Production on Sid the Science Kid for PBS Kids» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 7 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2019. 
  2. Brandolution named licensing agent for US. and Canada for The Jim Henson Company's newest preschool series "Sid the Science Kid".
  3. «Henson Prepares to Ask "What's the Big Idea?"». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2019.