Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σημαία του Κέιπ Τάουν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Όρος Τέιμπλ έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα διάφορα λογότυπα της Πόλης του Κέιπ Τάουν από το 1996.

Η σημαία του Κέιπ Τάουν είναι η σημαία που χρησιμοποιείται από τον δήμο της Πόλης του Κέιπ Τάουν. Δεν είναι επίσημα εγγεγραμμένη σημαία, αλλά αποτελείται από το λογότυπο της πόλης που χρησιμοποιείται σε μορφή σημαίας, και από το 1996 έχει αλλάξει κάθε φορά που το λογότυπο της πόλης έχει αλλάξει.

Η πόλη απέκτησε το σημερινό λογότυπο το 2014, και χρησιμοποιείται για την σημαία της πόλης. Αποτελείται από ένα ρόδακα τεσσάρων ομόκεντρων κύκλων, που το καθένα αποτελείται από 6 σιλουέτες του Όρους Τέιμπλ.[1]

Από το 2005 έως το 2014, το λογότυπο αποτελούταν από ένα λευκό περίγραμμα του όρους Τέιμπλ σε φόντο γραμμής βούρτσας ουράνιου τόξου.

Από το 1996 μέχρι το 2005, η σημαία περιείχε μια σιλουέτα του όρους Τέιμπλ. Δημιουργήθηκε από έναν γραφίστα και δεν έχει καταχωρηθεί με το Νοτιοαφρικανικό Γραφείο Εραλδικής. Το σχέδιο αποτελείται από μια στυλιζαρισμένη εικόνα του Όρους Τέιμπλ (και τις γειτονικές κορυφές Κορυφή του Διαβόλου και Κεφάλι του Λιονταριού) σε άσπρο σε μπλε φόντο στο πάνω αριστερό τμήμα και πράσινο στο πάνω δεξιό τμήμα. Κάτω από την εικόνα του όρους Τέιμπλ υπάρχει μια οριζόντια λωρίδα κίτρινου "πινέλου" κάτω από το οποίο υπάρχει ένα κόκκινο τμήμα στο κάτω μέρος της σημαίας.

Πριν από το 1996, η σημαία αποτελείται από το εθνόσημο του Κέιπ Τάουν σε μπλε τομέα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «City of Cape Town Rebrand». Behance. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2016.