Σημαία της Κάτω Σαξονίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σημαία της Κάτω Σαξονίας.

Η σημαία του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας είναι σχεδόν ίδια με την ομοσπονδιακή σημαία, με τη διαφορά ότι συμπεριλαμβάνει στο κέντρο το οικόσημο του κρατιδίου. Οι διαστάσεις της κρατικής και πολιτικής σημαίας είναι 2:3. Καθιερώθηκε στις 13 Απριλίου του 1951.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σημαία είναι ίδια ακριβώς με τη σημαία της Γερμανίας, (με χρώματα το μαύρο, το κόκκινο και το χρυσό), με τη διαφορά ότι φέρει στο κέντρο της το οικόσημο του κρατιδίου, δηλαδή θυρεό ερυθρού πεδίου με ίππο αργυρό σε στάση εφορμώντος.

Η κρατική σημαία, όταν χρησιμοποιείται στη θάλασσα, έχει τριγωνικές τις άκρες από δεξιά. Η ίδια χρησιμοποιείται επίσης στα οχήματα αξιωματούχων.

Ιστορικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την ίδρυση της Κάτω Σαξονίας το 1946 με συγχώνευση των κρατιδίων του Μπραουνσβάικ (Braunschweig), του Ολδεμβούργου (Oldenburg), του Σάουμπουργκ-Λίππε και του Αννόβερου, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο να βρεθεί κάποια σημαία δεδομένης της ιστορίας όλων των πρώην εδαφών.

Μια ανεπίσημη σημαία παρουσιάστηκε γύρω στα 1948 και ήταν δίχρωμη (κόκκινη και λευκή) με το οικόσημο στο κέντρο. Επίσης η σημαία του πρώτου τοπικού πρωθυπουργού ήταν κόκκινη με το λευκό άλογο στο κέντρο. Το άλογο παριστανόταν να τρέχει. Τελικά, το 1951 η σημαία έλαβε τη σημερινή της μορφή.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]