Ρόμπερτ Φούλτον (Κυβερνήτης)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ρόμπερτ Φούλτον
Gog 06.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Robert Fulton (Αγγλικά)
Γέννηση 21  Δεκεμβρίου 1948
Υπηκοότητα Ηνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Σπουδές Κολλέγιο Ήτον
Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα αξιωματικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις Ιππότης Ταξιάρχης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

Ο Αντιστράτηγος Σερ Ρόμπερτ Φούλτον (Sir Robert Fulton) είναι στρατιωτικός καριέρας από τη Βρετανία και χρημάτισε Κυβερνήτης του Γιβραλτάρ από το Σεπτέμβριο του 2006 ως το 2009. Τιμήθηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας με το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (KBE).

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1948 και σπούδασε στο Κολέγιο Ίτον και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας. Ο Φούλτον κατατάχθηκε στους Βασιλικούς Πεζοναύτες το 1972. Για αρκετά χρόνια υπηρέτησε εκεί ως κατώτερος αξιωματικός και στη συνέχεια διορίστηκε στο Επιτελείο του Γουορμίνστερ (Staff College). Την περίοδο από το 1983-1985 ήταν Διοικητής (Company Commander) στην Ταξιαρχία 42 Commando. Συνακόλουθα, ανέλαβε και άλλα διοικητικά καθήκοντα στο Υπουργείο Άμυνας. Το 1995 υπηρέτησε στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΟΗΕ (UNPROFOR) προτού παραδώσει την εξουσία στην IFOR.

Το 1998 ανέλαβε Γενικός Διοικητής των Βασιλικών Πεζοναυτών και το 2001 μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Άμυνας ως υπεύθυνος για τον εξοπλισμό. Το 2003 προήχθη σε Αντιστράτηγο. Είναι παντρεμένος με 2 γιους. [1]

Το Σεπτέμβριο του 2006 ανέλαβε Κυβερνήτης του Γιβραλτάρ. Το 2007 άρχισε έρευνα για τις συνθήκες αιχμαλώτισης 15 Βρετανών στρατιωτών από δυνάμεις του Ιράν εκείνη τη χρονιά.

Τον διαδέχθηκε ως κυβερνήτης ο Σερ Άντριαν Τζονς.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Robert Fulton της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).