Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις
Μείζον έμβλημα των αερομεταφερόμενων
Ενεργό1992–σήμερα
Χώρα Ρωσία
ΚλάδοςΡωσικές Ένοπλες Δυνάμεις
Δύναμη45.000 αλεξιπτωτιστές[1]
ΥπαγωγήΑρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων
Διακριτικά
Σημαία

Οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (ρωσικά: Воздушно-десантные войска России, ВДВ) είναι στρατιωτικός κλάδος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για ειδικές δυνάμεις, στο ίδιο επίπεδο με τις Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων και τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.

Οι πρώτες μονάδες αερομεταφερόμενων σχηματίστηκαν πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η δύναμη ανέλαβε δύο σημαντικές εναέριων εργασιών και μια σειρά από μικρότερα άλματα κατά τη διάρκεια του πολέμου και για πολλά χρόνια μετά το 1945 ήταν η μεγαλύτερη εναέρια δύναμη στον κόσμο.[2] Η δύναμη διαιρέθηκε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, κυρίως σε Λευκορωσία και Ουκρανία. Οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις συγκροτήθηκαν το 1992.

Οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις φορούν παραδοσιακά το μπλε μπερέ με μπλε ριγέ φανέλες τελνίγιασκα (тельняшка) και ονομάζονται Ντεσάντ (Десант) από το γαλλικό «Descente».[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «TASS: Russia - Russian Defense Ministry to build up strength of airborne assault divisions». TASS. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Αυγούστου 2015. Ανακτήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2016. 
  2. p.386, Isby
  3. десант classes.ru

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Russian Airborne Troops της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).