Ρωμαϊκή γέφυρα Πάτρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ρωμαϊκή γέφυρα Πάτρας
Roman bridge, constructed in the 2nd-3rd century AD over the river Kalliaios and part of the public road (via publica) connecting Patra with Aigio, the best preserved two-arched bridge in Greece, Patras, Greece (14327905221).jpg
Η δίτοξη ρωμαϊκή γέφυρα
Γενικές πληροφορίες
ΑρχιτεκτονικήΡωμαϊκή
ΔιεύθυνσηΔιασταύρωση Νέας Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών και Αρέθα
Γεωγραφικές συντεταγμένες38°16′2″N 21°45′19″E
Διοικητική υπαγωγήΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας
ΤοποθεσίαΠάτρα
ΧώραΕλλάδα
Έναρξη κατασκευής2ος-3ος αιώνας μ.Χ.
ΚατάστασηΕπισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης
ΙδιοκτήτηςΥπουργείο Πολιτισμού
Υλικά κατασκευής
Υλικάοπτόπλινθος, λιθόπλινθος, ρωμαϊκό σκυρόδεμα
Σχεδιασμός και κατασκευή
Προστασίακηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα
Commons page Πολυμέσα

Η Ρωμαϊκή γέφυρα Πάτρας είναι μνημείο ρωμαϊκών χρόνων στην Πάτρα. Αποτελείται από συγκρότημα δύο γεφυρών, μία μονότοξη και μία νεότερη δίτοξη που θεωρείται η καλύτερα σωζόμενη δίτοξη γέφυρα στην Ελλάδα[1]. Ο χώρος που βρίσκεται η γέφυρα είναι οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος, επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦΑ Αχαΐας και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης από Αθήνα στην διασταύρωση των οδών Αρέθα και Νέα Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών νυν Παπαδιαμάντη, λίγα μέτρα πριν το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Η γέφυρα ανακαλύφθηκε τυχαία στις αρχές της δεκαετίας του 80' κατά τις εργασίες ανοίγματος θεμελίων για την κατασκευή οικοδομής[1]. Στο σημείο στην αρχαιότητα περνούσε ποταμός όπου αρχικά πιστευόταν ότι ήταν ο Μείλιχος, νεότερες έρευνες δείχνουν ότι πιθανότερα ήταν ο Καλλίναος όπου σήμερα η κοίτη του περνά 100 μέτρα νοτιότερα[1]. Οι δυο γέφυρες αποτελούσαν τμήμα της via publica του δημοσίου δρόμου που ένωνε την Πάτρα με το Αίγιο[1].

Σύμφωνα με επιγραφή που βρέθηκε στην δίτοξη γέφυρα, το σημείο γεφύρωσε με την μονότοξη γέφυρα τον 1ο αιώνα μ.Χ. με δαπάνη του ο Αρτέμιος από τη Μεσσάτιδα για την ευκολότερη πρόσβαση των συμπατριωτών του με την Πάτρα[1]. Η γέφυρα αυτή κατασκευάστηκε με οπώλιθο ενώ αργότερα με την κατασκευή της νέας δίτοξης μίκρυναν το άνοιγμα της πιθανότατα για αρδευτικούς λόγους[1].

Τον 2ο-3ο αιώνα μ.Χ. κατασκευάστηκε η νέα δίτοξη γέφυρα κι εγκιβωτίστηκε ο ποταμός[1]. Η γέφυρα κτίστηκε μέχρι τις καμάρες με πέτρα και έπειτα με οπώλιθους. Το δάπεδό της είναι στρωμένο με πλάκες, που έχουν αυλακωθεί από τη διάβαση αρμάτων ή κάρων. Για το στηθαίο εγκιβωτισμού χρησιμοποιήθηκαν και αρχιτεκτονικά μέλη από γκρεμισμένα κτίρια της εποχής[1].

Άγνωστο πότε, μετά από πλημμύρα άλλαξε η κοίτη του ποταμού και η παλιά κοίτη με τις γέφυρες μπαζώθηκαν με τα φερτά υλικά της πλημμύρας. Παρ' όλα αυτά, η χρήση του δαπέδου των γεφυρών ως δρόμου συνεχίστηκε για πολλά χρόνια ακόμα[1].

Φωτογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Ρωμαϊκή Γέφυρα Πατρών, ανακτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2013

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]