Ρυθμιστική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών του Μπανγκλαντές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών του Μπανγκλαντές (ΡΕΤΜ) (βεγγαλικά: বাংলাদেশ টেলিযোগাযোগ নিয়ন্ত্রণ কমিশন‎‎) είναι ανεξάρτητη επιτροπή που ιδρύθηκε βάσει του Νόμου Τηλεπικοινωνιών του Μπανγκλαντές το 2001 (Νόμος αρ. 18 του 2001). Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες (καλωδιακή, κυψελοειδή, δορυφορική και καλωδιακή) από το Μπαγκλαντές.

Η Επιτροπή άρχισε να λειτουργεί από τις 31 Ιανουαρίου του 2002 με όραμα την διευκόλυνση των οικονομικά προσιτών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και την αύξηση της τηλεπυκνότητας τουλάχιστον στα 10 τηλέφωνα ανά 100 κατοίκους μέχρι το 2010.

Διατάγματα φιλτραρίσματος σε Bloggers, Μάρτιος 2013[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάρτιο του 2013, η ΡΕΤΜ επικρίθηκε από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων[1] και άλλες ομάδες για την απαγόρευση του μια σειρά από ιστοσελίδων "άθεων blogger".[2] Τα ιστολόγια που έχουν απαγορεύτηκαν από την ΡΕΤΜ περιλαμβάνουν το βραβευμένο δημοφιλές ιστολόγιο[3] του Ασίφ Μοχιουντίν, που δέχτηκε επίθεση από ομάδα ανθρώπων που κρατούσαν μασέτες τον Ιανουάριο.[4]

Ο Μοχιουντίν συνελήφθη τον επόμενο μήνα,[5] μαζί με τρεις άλλους bloggers .[6]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]