Ρουθ Κόννελλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ρουθ Κόννελλ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20 Απριλίου 1979
Falkirk, Scotland
ΚατοικίαBonnybridge
ΠαρατσούκλιRuthie
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςRose Bruford College
Graeme High School
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Παραγωγός
Αξιοσημείωτο έργοSupernatural
Περίοδος ακμής1998
Εν ενεργεία1998-παρόν
Ιστότοπος
www.ruthconnell.com
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Ruth Connell (γεννηθείσα στις 20 Απριλίου 1979) είναι ηθοποιός και παραγωγός θεάτρου, τηλεόρασης και κινηματογράφου, με καταγωγή από το Falkirk της Σκωτίας. Είναι επίσης πρώην επαγγελματίας και πρωταθλήτρια χορεύτρια και χορογράφος. Η Κόννελλ είναι γνωστή για τον περιστασιακό της ρόλο της ως Rowena Macleod στη σειρά Supernatural του Αμερικανικού καναλιού CW. [1] [2] Βραβεύτηκε ως "Καλύτερη Ηθοποιός" στα Βραβεία Broadway World Los Angeles 2013 για τους ρόλους της Κυρίας Darling και του Captain Hook στο Θέαρο Blank του Λος Άντζελες, στην βραβευμένη παραγωγή Peter Pan: Το Αγόρι που Μισούσε Μητέρες . [3] [4]

Πρόωρη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννημένη στο Falkirk και έχοντας μεγαλώσει έξω από το Bonnybridge, ήταν το μοναχοπαίδι του προέδρου και προπονητή ποδοσφαίρου David Connell και της δασκάλας Fiona Murray. Η Κόννελλ στάλθηκε σε μαθήματα χορού σε νεαρή ηλικία για να διατηρήσει την εταιρεία των ξαδέλφων της και με την προοπτική που παρουσίασε, έγινε τελικά δεκτή στο Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χορού Μπαλέτου της Σκωτίας. Στη συνέχεια, έπαιξε πολλαπλούς παιδικούς ρόλους με το Σκωτσέζικο Μπαλέτο, συμπεριλαμβανομένου του ηγετικού ρόλου της Κλάρα στον Καρυοθραύστη. Κέρδισε επίσης τους τίτλους της Πρωταθλήτριας Νεανικού Μπαλέτου της Σκωτίας, καθώς και το Πρωτάθλημα Ανώτερου Μπαλέτου της Σκωτίας στα Φεστιβάλ Stage ως έφηβη.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχοντας εργαστεί ως επαγγελματίας χορεύτρια με τις εταιρείες The Curve Foundation, Jazz Art UK και με τη Leah Stein στο Dancebase του Εδιμβούργου, η Κόννελλ παρακολούθησε μαθήματα Λόγου και Δράματος στο Κολλέγιο Rose Bruford του Λονδίνου, όπου απέκτησε πτυχίο στην υποκριτική. Διακρίθηκε μάλιστα ως "Επιλογή Κριτών" από τον κριτή της εφημερίδας The Stage για το κομμάτι που παρουσίασε στην αποφοίτησή της. Αφού έφυγε από το κολέγιο δράματος, έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Grusha στο θεατρικό έργο του Bertolt Brecht, Ο Κύκλος Με Την Κιμωλία, που περιόδευσε για το Θέατρο Watford Palace το 2004. [5]

Ο Κόννελλ συνέχισε τις περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005, με την αναβίωση του έργου Οι Άντρες Πρέπει Να Κλαίνε από την εταιρεία Oxford Stage Company στο ρόλο της Isa. [6] Το 2006, έπαιξε τους ηγετικούς γυναικείους ρόλους των Gretchen και της Ελένης της Τροίας στην παράσταση Faust στο Royal Lyceum Theatre του Εδιμβούργου. Η παραγωγή ήταν υποψήφια για CATS στα Κριτικά Βραβεία Θεάτρου της Σκωτίας. [7] Το 2007, ο Κόννελλ υποδύθηκε την χορεύτρια ballroom, Lily, στην παραγωγή του Citizens Theatre της ταινίας No Mean City του Alex Norton, ενώ το 2008, έπαιξε τους διπλούς ρόλους της Κυρίας Μπόβερ / Κυρίας Mcready με εξαιρετικές κριτικές, στο έργο Το Λιοντάρι, Η Μάγισσα Και Η Ντουλάπα, στο Royal Lyceum του Εδιμβούργου. [8]

H Κόννελλ επεκτάθηκε στην τηλεόραση, υποδυόμενη τον πολυεμφανιζόμενο χαρακτήρα της Όλγας στην πιλοτική κωμωδία του ITV, Above They Stations, το 2009, με πρωταγωνιστές τους Denis Lawson, Ashley Madekwe, Andrew Brooke και τον Simon Dudley στο τηλεοπτικό κανάλι BBC Three . Επιπλέον, αποτέλεσε παραγωγό των παραστάσεων Όνειρο Θερινής Νυκτός και Χάνσελ και Γκρέτελ στην εταιρεία Avenue Theatre, με έδρα τότε στο Γκρίνουιτς, καθώς και της ταινίας μικρού μήκους Sapphire Strange και της διαδικτυακής σειράς John and Jane.

Από τη μετακόμισή της στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011, η Κόννελλ κατείχε ηγετικούς ρόλους στη βραβευμένη αυτοτελή ταινία Folklore, καθώς και στις ταινίες μεγάλου μήκους, Ο Καταραμένος Άντρας, το οποίο βασίζεται στο λατρευτό μυθιστόρημα του Keith Rommel, καθώς επίσης και στο Hara Kiri, μιας ρομαντικής ταινίας με πανκ πινελιές δύο σκέιτερ του δρόμου, σε σκηνοθεσία του Aitch Alberto. Επίσης, συμμετείχε ως Merida στη μεταγλώτισση του βιντεοπαιχνιδιού Disney Infinity 3.0 . [9] Τον ίδιο ρόλο υποδήθηκε φωνητικά και στο πρώτο επεισόδιο της παιδικής σειράς, Σόφια, η Πριγκίπισσα, στο επεισόδιο "Η Μυστική Βιβλιοθήκη". Από το 2014 μέχρι το 2020, η Κόννελλ υποδήθηκε έναν από τους μεγαλύτερούς της ρόλους, ως Rowena, η μητέρα του δαίμονα Crowley ( Mark A. Sheppard ), στη δημοφιλή Αμερικανική τηλεοπτική σειρά Supernatural ,ξεκινώντας από τη σεζόν 10 μέχρι τη σεζόν 15, αποτελώντας έναν από τους πιο μακροχρόνιους γυναικείους χαρακτήρες της εκπομπής.

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ετος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1998 Το άλμα του στρατιώτη Κορίτσι του Λονδίνου Ταινία μικρού μήκους
2010 Το χρέος της αγάπης Ντέμπορα Πέρι Ταινία μικρού μήκους
2012 Ενα τέλειο τέλος Πενθούσα
Folklore MaryLane Heth
Τι λένε οι Βρετανοί στις ΗΠΑ Ρουθ YouTube
2013 Meth Head Λουίζ
Sapphire Stange Belecka Corath Ταινία μικρού μήκους
2015 Sienna Burning Σούζαν / Σιένα Ταινία μικρού μήκους
2016 Hara Kiri Candy
Ο Καταραμένος Άντρας Μπόνι
2018 Για την αγάπη του Γιώργου Στέισι
2021 Hexengeddon Λαίδη Μαργκό
2021 Το Ηχηρό Σπίτι Φωνή

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ετος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2003 Meades Eats Ιατρικό προσωπικό Επεισόδιο: "Fast Food"
2010 Above Their Station Όλγα Τηλεοπτική ταινία
2014-2020 Supernatural Rowena MacLeod Επαναλαμβανόμενος ρόλος, 33 επεισόδια
2015 Σοφία, η Πριγκίπισσα Μέριντα Φωνή; Επεισόδιο: "The Secret Library"
2017 Σπίτι προς Πώληση Λίντα Επεισόδιο: "Like A Clam"
2019 Spellagrram Κρεσέντα

Βιντεοπαιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ετος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2014 Disney Infinity: Marvel Super Heroes Μέριντα Μεταγλώτισση
2015 Disney Infinity 3.0 Μεταγλώτισση
2018 Lego The Incredibles Μεταγλώτισση

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Supernatural Season 10 Adding New Mysterious Witch to the Mix, New Details». Hollywood Hills. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  2. «Supernatural Season 10 spoilers: Scot Ruth Connell to play Rowena & more!». Prime Time. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  3. «Thespian Thoughts Theatre Review – PETER PAN: THE BOY WHO HATED MOTHERS». Actors Entertainment. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  4. «BroadwayWorld LA Awards LAST CHANCE TO VOTE – Brochtrup, Barker Tied!». Broadway World. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  5. «The Caucasian Chalk Circle – The Bull Arts Centre, High Barnet, London». Culture Wars. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  6. «Tours: National Hero, Earnest & Men Should Weep». What's On Stage. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  7. «Faust parts 1&2». The Skinny. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  8. «The Lion, The Witch and The Wardrobe, Lyceum, Review». Edinburgh Guide. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2014. 
  9. Avalanche Software. Disney Infinity 3.0, Scene: Closing credits, 5:39 in, Featuring the Voice Talents of. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Ruth Connell στο Wikimedia Commons