Ρεββέκα Κιμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ρεββέκα Κιμ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
김레베카 (Κορεατικά)
Γέννηση27  Ιανουαρίου 1998
Βίλνιους
Χώρα πολιτογράφησηςΝότια Κορέα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΚορεατική γλώσσα
Ομιλούμενες γλώσσεςΚορεατική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαλλιτεχνικό πατινάζ[1][2]
ice dancer
ΣυνεργάτηςKirill Minov
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Ρεββέκα Κιμ (레베카 김, 27 Ιανουαρίου 1998) είναι Νοτιοκορεάτισσα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Μαζί με τον παρτενέρ της, Κιρίλ Μίνοφ, η Ρεββέκα είναι εθνική πρωταθλήτρια της Νότιας Κορέας για το 2016 και έκτη σε κατάταξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων 2014. Νωρίτερα στην καριέρα της, η Ρεββέκα διαγωνίστηκε στο απλό πατινάζ. Είναι πρωταθλήτρια στο Κύπελλο Νεστλέ Νέσκουικ αρχαρίων για το 2009 και το 2010.

Προσωπικά Δεδομένα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ρεββέκα μεγάλωσε στη Βίλνιους της Λιθουανίας αλλά κράτησε την Κορεάτικη υπηκοότητα. Μιλάει άπταιστα Ρωσικά, Κορεάτικα, Αγγλικά και Λιθουανικά. Το 2010 μετακόμισε με την οικογένειά της στη Μόσχα της Ρωσίας για την εκπαίδευσή της στο πατινάζ.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απλό πατινάζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ρεββέκα ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ στην ηλικία των 7, και αρχικά διαγωνίστηκε στο απλό πατινάζ. Κέρδισε τον τίτλο των αρχάριων κορασίδων το 2009 στο Πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Το 2009, τα Κορεάτικα μέσα ενημέρωσης την «βάπτισαν» ως μία ακόμα Κιμ Γιούνα. Το Φεβρουάριο του 2009, το Κορεάτικο παγκόσμιο δίκτυο KBS έκανε ένα αφιέρωμα στην Ρεββέκα Κιμ.

Καλλιτεχνικό πατινάζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παιδικό επίπεδο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2012, η Ρεββέκα ξεκίνησε να διαγωνίζεται στο καλλιτεχνικό πατινάζ με τον παρτενέρ της Κιρίλ Μίνοφ, εκπροσωπώντας τη Νότια Κορέα. Προπονητές τους οι Ιρίνα Ζουκ και ο Αλεξάντερ Σβίνιν. Η Ρεββέκα και ο Κιρίλ εγγραφήκαν στο παιδικό Γκραν Πρι της Διεθνούς Ένωσης Πατινάζ για το 2012-13 για να εκπροσωπήσουν Αυστρία και Κροατία. Έχασαν τον πρώτο γύρω περιμένοντας την Διεθνή Ένωση πατινάζ (ISU) να δώσει την άδεια της για την αλλαγή χώρας εκπροσώπησης στον Κιρίλ ---- είχε άδεια να εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα την εικοστή πρώτη του Σεπτέμβρη του 2012. Η Ρεββέκα και ο Κιρίλ έπιασαν τη δέκατη θέση στο διεθνές ντεμπούτο τους στην Κροατία. Πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τον ελεύθερο χορό πατινάζ στο Παγκόσμιο παιδικό πρωτάθλημα το 2013 στο Μιλάνο και η τελική θέση τους ήταν η εικοστή.

Το Νοέμβρη του 2013, η Ρεββέκα και ο Κιρίλ κέρδισαν το παιδικό καλλιτεχνικό πατινάζ στο κύπελλο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ήταν η πρώτη Κορεάτικη ομάδα καλλιτεχνικού πατινάζ που κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό. Κατατάχθηκαν έκτοι στο Παγκόσμιο παιδικό πρωτάθλημα του 2014 στη Σόφια.

Ανώτερο επίπεδο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ρεββέκα και ο Κιρίλ ξεκίνησαν την ανωτέρου επιπέδου σεζόν τους σε μία εκδήλωση της Διεθνούς Ένωσης Πατινάζ διεκδικητικού ύφους(ISU challenger series), το Κύπελλο Νέμπελχορν 2014, όπου κατατάχθηκαν έβδομοι. Έλαβαν 2 αναθέσεις Γκραν Πρι, το Κύπελλο Ροστέλεκομ 2014 και το Τρόφι Έρικ Μπομπαρντ 2014. Η Ρεββέκα και ο Κιρίλ είναι η πρώτη Κορεάτικη ομάδα καλλιτεχνικού πατινάζ που συμμετείχε σε Γκραν Πρι της Διεθνούς Ένωσης Πατινάζ. Στο Ανοιχτό Κύπελλο Βολβο έλαβαν την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη και έτσι έγιναν η πρώτη Κορεατική ομάδα που έλαβε μετάλλιο σε εκδήλωση της Διεθνούς Ένωσης Πατινάζ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 00054325. Ανακτήθηκε στις 27  Απριλίου 2022.
  2. 00011696. Ανακτήθηκε στις 27  Απριλίου 2022.