Πρότυπο:Small/τεκμηρίωση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το πρότυπο κάνει τη γραμματοσειρά μικρότερο. Παίρνει μία παράμετρο: Το κείμενο που συρρικνώνεται.

Δεν αντικαθιστά 100% ούτε είναι εναλλακτικό προς το <small>...</small>, καθώς παρά το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, το <small /> έχει επίσης και σημασιολογική έννοια ως «ψιλά γράμματα». Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη σήμανση για κάθε περίπτωση.

Η παράμετρος μπορεί να περιέχει πρότυπα, εικόνες, κλπ., αν ένα μπλοκ χρειάζεται να τυλιχθεί σε αυτό το πρότυπο και περιέχει τέτοια στοιχεία. Σημειώστε ότι αν εμφανίζεται ο χαρακτήρας = στο κείμενο, η παράμετρος πρέπει να εξειδικεύεται ρητά ως |1=.

Ούτως το {{small|1=3 + 2 = 5}} παράγει 3 + 2 = 5

Θυμηθείτε «αποφύγετε τη χρήση μικρότερων μεγεθών γραμματοσειρών σε στοιχεία σελίδας που χρησιμοποιούν ήδη μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς, όπως ενότητες infobox, navbox και παραπομπών», κατά το [[Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής/Προσβασιμότητα#Μέγεθος γραμματοσειράς]] Η χρήση αυτού του προτύπου σε ένα πλαίσιο πληροφοριών θα παρήγαγε μέγεθος γραμματοσειράς 75% του προεπιλεγμένου μεγέθους, πολύ κάτω από το ελάχιστο 85% που καθορίζεται στις συνδεδεμένες οδηγίες.

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το πρότυπο για να ενσωματώσετε πολλές γραμμές. Κάνοντας αυτό θα προκληθούν σφάλματα Linter. Εάν χρειάζεται να αναδιπλώσετε πολλά στοιχεία λίστας ή πολλές παραγράφους, χρησιμοποιήστε κάποιο div ή σημάνετε κάθε στοιχείο λίστας ή παράγραφο ξεχωριστά.

Template data[επεξεργασία κώδικα]

Αυτή είναι η τεκμηρίωση για τα δεδομένα προτύπου, για αυτό το πρότυπο, που θα χρησιμοποιηθούν από τον VisualEditor και άλλα εργαλεία.

Small

Πρότυπο που κάνει το κείμενο μικρότερο σε μέγεθος.

Παράμετροι προτύπου

ΠαράμετροςΠεριγραφήΤύποςΚατάσταση
Κείμενο1

Το κείμενο που πρέπει να γίνει μικρότερο

Συμβολοσειράυποχρεωτικό

Βλέπε επίσης[επεξεργασία κώδικα]

  • {{big}} - ίδια ιδέα, αλλά μεγεθύνει αντί να μικραίνει. Αντικατάσταση του <big>...</big>
  • {{resize}} - γενική αλλαγή μεγέθους
  • {{smaller}} - όχι τόσο μικρό όσο το {{small}}
  • {{larger}} - όχι τόσο μεγάλο όσο το {{big}}
  • {{large}} - απλώς μεγάλο